とても美味しいNew York Cheesecakeのチョコチップ入りを紹介しす。小川地球村塾には20人分以上に切れる大型2個が必ず登場、このPartyだけでしか食べられない美味しさと評判。クリームチーズを大量に使い、砂糖は台の部分だけに少し入れるけどケーキ部分にはコンデンスミルクだけ。アメリカで覚えたのでレシピが英語です。が、料理英語ですから想像できるでしょ。材料:
1.5 cups graham cracker crumbs (ビスケット類でOK)
1/3 cup HERSHY'sCocoa (どんなココアでも OK)
1/3 cup sugar(台の部分だけに入れる)
1/3 cup butter or margarine
3 packages (8 oz. each) cream cheese, softened(内容量が少なければ4 packagesがgood)
1 can (14 oz.) Sweetened Condensed Milk (NOT evaporated milk)
3 eggs
2 teaspoons vanilla extract (クヮントローというお酒でもOK)
2/3 cup HERSHEY’s MINI CHIPS SEMI-Sweet Chocolate
Heat oven to 300F(180度C), In bowl, combine the cracker crumbs, cocoa, sugar and butter; press evenly onto bottom of 9-inch springform pan. In large mixer bowl, beat cream cheese until fluffy. Gradually add sweetened condensed milk, beating until smooth. Add eggs and vanilla; mix well. Pour into prepared pan. Sprinkle choco chips evenly over top. Bake 40 mins-1 hour. Turn oven off; allow to cool in oven 1 hour. Remove from oven; cool to room temperature. Refrigerate before serving. (始める前に:All ingredients should be room temperature before you begin cheesecake. 写真は最近のParty風景とチーズケーキ(彩の渦輪)