12月7日
床屋のおやじが牡蠣と柿をもって訪ねて来た。牡蠣と柿は共に彼の故郷広島の名産品である。
月に一度散髪をするという関係だが何となく彼とは気が合っていた。嬉しいプレゼントである。
牡蠣は早速オーストラリア・タスマニアの郷土料理オイスターキルパトリックにして賞味した。
ベーコンのみじん切りとウースターソースで殻焼きした素朴な料理である。
The barber came to my house, bringing oysters and persimmons with him.
Both the oysters and persimmons were specialties from his hometown, Hiroshima.
We had a monthly routine of getting a haircut, and somehow, we got along well.
It was a delightful gift.
I promptly enjoyed the oysters by preparing them in the Australian Tasmanian local dish, Oyster Kilpatrick.
It's a simple dish that the oysters are grilled with minced bacon and Worcestershire sauce.
※コメント投稿者のブログIDはブログ作成者のみに通知されます