4月15日(水)
ホワイトアスパラガスが手に入った。
茹でたての熱々のところへヴィネグレットドレッシングをかけ
その後、冷蔵庫で二時間ぐらい冷やしアスパラガスの紋様の
お皿に載せて頂いた。これは美味。
ヨーロッパでは、日本の筍のように待ちかねて食べるようだ。
デュッセルドルフでの生活が長かった息子は
一番の食べ方は、このヴィネグレット
二番目は冷製スープ
三番目は出汁の効いた醤油に鰹節を載せて和風に
という。
デュッセルドルフでもパリでも太さ
二センチくらいのものが1ダース 5 ユーロー程で
売られていたのが思い出される。
White asparagus are available in the market.
This is delicious.
In Europe, people wait patiently like a Japanese bamboo shoot and seem to eat.
When we stayed in Düsseldorf , we did not forget the white asparagus
This is delicious.
In Europe, people wait patiently like a Japanese bamboo shoot and seem to eat.
When we stayed in Düsseldorf , we did not forget the white asparagus
which we ate with vinaigrette dressing.
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