写真はスーパーで見つけたCake. アイシング系のクリームでマルチーズを作っていて、可愛い~ でもとっても甘い、らくがんと良い勝負^^ 友人は明日結婚する方のウエディングケーキの製作を手伝うそうで、そのケーキは中がキャロットケーキで、外側はクリームチーズのアイシング シュガーケーキなんですって!
Cake: 1 1/2 cups grated fresh carrots (about 2 large)
1 cup walnut pieces 1/2 cup finely chopped fresh pineapple (see Cooks Note) 2 1/4 cups all-purpose flour 2 teaspoons ground cinnamon 1/2 teaspoon freshly grated nutmeg 1/2 teaspoon ground ginger 1 teaspoon baking soda 1 teaspoon baking powder 1/2 teaspoon fine salt 4 large eggs 1 1/2 cups sugar 1 1/4 cups vegetable oil 2 (4-ounce) jars pureed carrot baby food
Icing: 2 (8-ounce) packages cream cheese (1 pound), at room temperature
12 tablespoons (1 1/2 sticks) unsalted butter, cubed, at room temperature
2 cups confectioners' sugar
1 1/2 tablespoons finely grated lemon zest (about 2 lemons)
1 teaspoon pure vanilla extract
1 1/2 cups fresh pineapple For the cake: Preheat oven to 350 degrees F.
ちょうど同じ構成のCakeレシピを見つけたので貼り付けました。そのうちやってみよう
Tennisの練習の後、その製作現場にお邪魔しようと思いましたが、汗臭いので止めました。写真をみせてね・と約束して。。たのしみ~