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yoshikazu blog

Bacillus subtilis var.natto菌血症は、注意する菌血症です。

Bacillus subtilis var.natto菌血症(納豆菌血症)は、脾臓に影響を与える菌血症で小児癌や多発化骨髄腫の治療中COVID19治療中の人は、注意した方が良い物ですのでね。

Bacillus subtilis var.natto菌血症は、納豆を食べると起きる菌血症ですのでね。

菌血症と言うのは、血液が細菌汚染される病気の名前ですのでね。

胃に穿孔(胃に穴)が有る人が成り易い病気です。

菌血症は、乳酸菌でも起きる事も在りますがね。

本来無菌の血液にBacillus subtilis var.natto菌が入って増殖するのが納豆菌血症です。

多発化骨髄腫や小児癌の治療中の人胃に穿孔が有る人は、納豆を食べるのを避けるべきですのでね。

納豆は、全員に取って体に良い食べ物じゃ無くて納豆が体に悪い人も居ますのでね。
納豆が体に悪い人は、小児癌の治療中の人胃に穿孔が有る人多発化骨髄腫の治療中の人ワーハリン服用している人不整脈が有る人等は、体に悪い食品ですのでね。

納豆菌は、強すぎて酒味噌醤油やヨーグルトを作る時の天敵ですのでね。
発熱とふるえの原因は納豆だった? 納豆菌による菌血症の症例報告 日本国内で5例目|役に立つオモシロ医学論文

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 血液は免疫機能の働きによって無菌状態に保たれています。しかし、無菌状態であるはずの血液から細菌が見つかることもあ...

日刊ゲンダイDIGITAL


COVID-19治療中に納豆の摂食によるBacillus subtilis var.natto菌血症を発症した,多発性骨髄腫合併の維持透析患者の一例 | 文献情報 | J-GLOBAL 科学技術総合リンクセンター

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A rare case of Bacillus subtilis variant natto-induced persistent bacteremia with liver and splenic abscesses in an immunocompetent patient - PubMed

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<span><i>Bacillus subtilis var. natto</i>, a low-pathogenic bacterium used in the traditional Japanese food "natto" (fermented soybea...

PubMed


A case of Bacillus subtilis var. natto bacteremia caused by ingestion of natto during COVID-19 treatment in a maintenance hemodialysis patient with multiple myeloma

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Keio University


A rare case of Bacillus subtilis variant natto-induced persistent bacteremia with liver and splenic abscesses in an immunocompetent patient

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Bacillus subtilis var. natto, a low-pathogenic bacterium used in the traditional Japanese food "natto" (fermented soybeans), has rarely been reported …


Recurrent Bacillus subtilis Var. Natto Bacteremia and Review of the Literature on Bacillus subtilis: The First Case Report

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Patient: Female, 41-year-old Final Diagnosis: Bacillus subtilis var. natto bacteremia Symptoms: Fever Clinical Procedure: ȁ...

PubMed Central (PMC)


Natto intake is a risk factor of Bacillus subtilis bacteremia among children undergoing chemotherapy for childhood cancer: A case-control study

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Natto, a popular, daily food in Japan, is made from soybeans fermented by Bacillus subtilis. The aim of this retrospective case-control study (matched…

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Emerging Infectious Diseases journal

Recurrent Bacillus subtilis Var. Natto Bacteremia and Review of the Literature on Bacillus subtilis: The First Case Report

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Dear Colleagues, A recent publication in the American Journal of Case Reports sheds light on a concerning trend involving fermented foods. The paper ...





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