海鮮丼!!
今日の海鮮丼は、美味しい。
白飯の上に魚介類の刺身などを盛りつけた丼物料理。
戦後に誕生した料理で、北海道、東北など北日本から全国に広まったらしい。江戸前のちらし寿司から派生したものという説もあるが、本当か分からない。
江戸前寿司におけるちらし寿司は、酢飯に握り寿司用の種を飾り乗せした料理であるが、海鮮丼は一般に酢を加えない温かい白飯を台とするかしい。
ただし酢飯を用いたものを海鮮丼と呼ぶこともあり、両者の区別は曖昧。
Seafood bowl!
Today's seafood bowl is delicious.
It is a bowl of rice topped with sashimi, etc. on top of white rice.
The dish was born after World War II, and seems to have spread from northern Japan such as Hokkaido and Tohoku to the rest of the country. Some say it was derived from chirashizushi in the Edo-mae era, but I don't know if that is true.
In the Edo-mae era, chirashizushi is a dish of vinegared rice topped with seeds for nigiri sushi, but it is also known as kaisen-don Generally, a bowl of warm white rice with no vinegar added is used as a stand.
However, rice with vinegar is sometimes called "Kaisen-don" and the distinction between the two is blurred.
#休み
#TDR
#TDC
#東京
#渋谷
#新宿
#池袋
#北千住
#副業
#副収入
#PPC
#スタバ
#ヒカル
#大学生
#社会人
#サッカー
#ヒカキン
#副業したい
#supreme
#オフホワイト
#アフィリエイト
#カップラーメン
#鉄道
#海鮮丼 #seafood #bowl
※コメント投稿者のブログIDはブログ作成者のみに通知されます