料亭きのえね(株式会社きのえね)

株式会社きのえねは、埼玉県久喜市にて料亭きのえねという飲食店とホテル久喜というビジネスホテルを営んでおります。

一年で一番寒い日に食べる特別な一品

2025-01-19 14:25:34 | グルメ
いつもご覧頂き誠にありがとうございます。
株式会社きのえねは、埼玉県久喜市にて料亭きのえねという飲食業
ホテル久喜という宿泊業を営んでおります。
#埼玉県 #久喜市 にある #料亭きのえね です。
おはようございます。こんにちは。こんばんは。
1月20日は、二十四節気の「大寒」です。「大寒」とは1年を24に分けた二十四節気の最後の暦で、一年で寒さが最も厳しい頃という意味があります。
大寒には「寒仕込み」という、寒気を利用した食べ物(味噌、酒、凍り豆腐、寒天)を仕込むタイミングとして最も良いとされています。「寒の水」と呼ばれ、「大寒の日の水は腐らない」という謂れもあり、寒の内に汲んだ水は大切にします。
そんな寒い時期なので、当店のお料理で身も心も温まりませんか。
美味しい地酒もご用意しております。
ご予約をお待ち申し上げております。

料亭きのえね
御予約は、0480−22−3501
受付時間10時30分〜21時迄
営業時間 昼の部11時00分より14時30分(ラスト14時)
     夜の部14時より22時(ラスト21時)

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A special dish to eat on the coldest day of the year.

2025-01-19 13:52:22 | グルメ
Thank you very much for visiting our website.
Kinonene Co., Ltd. operates a restaurant business called Ryotei Kinonene and a accommodation business called Hotel Kuki in Kuki City, Saitama Prefecture. and Hotel Kuki in Kuki City, Saitama Prefecture.

#Ryotei Kinonene in #Kuki City, Saitama Prefecture, Japan.
Good morning. Good morning. Good evening.
20 January is the 24th day of the year, known as ‘Daichan’. Daichan is the last of the 24 solar terms that divide the year into 24 periods, and means the coldest time of the year.
It is considered the best time to prepare food (miso, sake, frozen tofu, agar) using the cold air, called ‘kanshikomi’. It is also known as ‘cold water’, and water drawn in the cold is treasured, as it is said that ‘water drawn on the day of the great cold will not spoil’.
In such cold weather, why not warm your body and soul with our cuisine?
Delicious local sake is also available.
We look forward to your reservations.

For reservations, please call 0480-22-3501
Reception hours: 10:30 to 21:00
Business hours: Lunch time: 11:00 to 14:30 (last service at 14:00)
     Evening hours: 14:00 to 22:00 (last service at 21:00)

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