sassia*s

Mi Diario Español .....My Spanish Journal....

cream puffs

2005-01-06 | cooking & baking
Jan.4, 2005

Following yesterday's raisin bread, I made cream puffs.

This actually is a retry. I tried to bake them the other day but, I have no idea why, the batter came out too runny.
There were two possible causes, however.
First, I broke 8 eggs instead of 6 into a bowl. I noticed they were too many before mix them in so I took 2 eggs out of the bowl. I think egg whites might have been still too much.
Second, I ran out of shortening so I put 25% of margarine among the whole fat. Margarine contains more moist than shortening.
I tried to make the batter stiffer but it didn't go well.. I thew them all away. What a waste!!

It went well this time! I exactly followed the recipe..

今日はシュークリームを作ったョv
カスタードクリームがつやつやにできました~!

最新の画像もっと見る

4 Comments

コメント日が  古い順  |   新しい順
シュークリーム大好き (kotori)
2005-01-06 19:34:00


昨日のレーズンパンも美味しそうだし、シュークリームも売れますよ。ほんと。

カスタードもつやつやですね。

私はカスタードと生クリームが入ったWシューが好きです。

最近ネットでトロントをみたりしてます。

ショートホームステイとかしてみたいです。



返信する
トロント (sassia)
2005-01-07 10:41:00
お褒めいただいて、嬉しい限りですv

…まだまだ初心者。精進します。

トロントは、

やっぱり夏がいいですょ!!

街の至るところに花が植えられてて

すごくキレイだし、

みじかい夏を楽しむのに

毎日のようにイベントが催されるんですょ。
返信する
メール (kotori)
2005-01-07 15:51:06
メール書いたのでアドレス教えてください。

kotori@olive.plalaor.jp
返信する
間違いました (kotori)
2005-01-07 19:39:12
kotori@olive.plala.or.jp

返信する

post a comment