Dali In Japan, there is something called the strawberry shortcake, which is basically a sponge cake covered with cream, and strawberries on top. Sliced strawberries and cream are usually sandwiched inside.
ダリちゃん 日本にはイチゴショートケーキとかあって、基本的にクリームで覆われたスポンジケーキで、イチゴが上に載ってるんだ。普通、スライスしたイチゴとクリームが中に挟まれている。
Me Yes, I know. Strawberry shortcakes are just the right size for me. A whole cake is too much for a single middle-aged man like me.
私 うん、知ってるよ。イチゴショートケーキは僕にピッタリ。ホ-ルケーキは僕みたいな独身中年には多すぎ。
Dali We also have strawberry shortcakes in the US. But we don’t consider it a true cake, because there’s no frosting.
ダリちゃん アメリカにもイチゴショートケーキはあるよ。でもわしらはそれを本当のケーキとは思ってない。だってフロスティング(ケーキに塗り飾るのに使用される風味をつけられた砂糖のトッピング)がないもの。
American strawberry shortcake (Dali's image)
Me Really? You did say “cake,” didn’t you?
私 本当? ダリちゃん「ケーキ」って言わなかった?
Dali American strawberry shortcake is sponge cake with strawberries and topped with freshly whipped cream. No sweet frostings. American strawberry shortcake is not so sweet, thus this is not a true cake. That’s why we call it a “SHORT” cake.
ダリちゃん アメリカのイチゴショートケーキはイチゴのスポンジケーキでホイップしたてのクリームがトッピングされてるんだ。甘いフロシティングはないんだ。アメリカのイチゴショートケーキはあまり甘くないんだ。だから本当のケーキじゃないんだ。そういう訳でわしらは「ショート」ケーキって呼んでるんだ。
Key words(キーワード)
basically: 基本原理として、基本的に、基本的に言えば
frosting: (主に米で用いられる)(ケーキにかける)砂糖衣
whipped cream: ホイップクリーム
confectionary: 糖果、砂糖菓子、菓子店
Comments(コメント)
Dali said that the Japanese strawberry shortcake and the American strawberry shortcake are the same. But according to what I found on the Internet, they are different. American strawberry shortcake does not have a sponge. It’s a biscuit filled and topped with strawberries and freshly whipped cream. Later, I found on the Internet that Japanese strawberry shortcakes first came on the market in 1922 by the Japanese confectionary, Fujiya.
ダリちゃんが言うには、日本のイチゴショートケーキとアメリカのイチゴショートケーキは同じとのこと。でもネットでは「違う」と書いていたけど……。アメリカのイチゴショートケーキはスポンジケーキじゃないんだって。イチゴとホイップしたてのクリームがビスケットのトップと中にいっぱい入ってるんだって。後でわかったんだけど、日本のイチゴショートケーキは1922年に日本の製菓店の不二家によって初めて市場に出たってネットに書いてあった。
American strawberry shortcake