Good morning, and thank you for your visit!
Today, I’d like to introduce some vocabulary which is useful at a restaurant in a foreign country.
*An episode related to this blog is here:
http://blog.goo.ne.jp/artismart/e/550ddf2d291a6768e0220f88115c69a5
When I was in Toronto, Canada, I visited quite a lot of restaurants.
However, I still remember that it was a pretty difficult task from ordering food to leaving tip for the first time in 2003.
It’s because there were some unknown vocabulary on the menu, and also I didn’t know what to say in a particular situation at a restaurant.
So, today, I’d like to pick up some vocabulary used at a restaurant in a foreign country.
For example,
・appetizer
・entrée (main dish)
・leftovers
・second helping
・all-you-can-eat buffet (not viking)
・gratuity
・refill
・combo
Hopefully, these words will help you somehow in the future!
おはようございます。英語講師のarataです。
本日は“海外のレストランで役に立つ英単語”です。
*関連記事の“海外のレストランですぐに使える英語”はこちら:
http://blog.goo.ne.jp/artismart/e/550ddf2d291a6768e0220f88115c69a5
カナダ・トロントに滞在していた時、たくさんのレストランに行くことがありました。
今でも覚えているますが、2003年に留学し始めた当初のレストランでのやりとり(食事の注文~チップの支払いまで)は、とても難しく感じられました。
難しく感じられたのは、英語力がほとんど無かったため“メニューの単語が理解できない+何と言っていいのかわからない”というのが主な理由でした。
今日はこのような状況の時に役に立つ、レストランのメニューや関連する英単語を取り上げてみたいと思います。
例えば・・・
・appetizer(前菜)
・entrée (主采)
・leftovers(食べ残し)
・doggy bag(持ち帰り用のバッグ)
・second helping(おかわり)
・all-you-can-eat buffet (日本語で言うバイキング、vikingは誤り)
・gratuity(=tip チップ)
・free-refill(フリードリンク)
・combo(セットメニュー)
英語のメニューなどを見る機会がありましたら、チェックしてみましょう。
それでは今日の英語での一言:”Hopefully, these words will help you somehow in the future!”
クリックしていただけますとランキング応援票になります よろしくお願い致します
(にほんブログ村・英語ブログ・英語講師部門)
Today, I’d like to introduce some vocabulary which is useful at a restaurant in a foreign country.
*An episode related to this blog is here:
http://blog.goo.ne.jp/artismart/e/550ddf2d291a6768e0220f88115c69a5
When I was in Toronto, Canada, I visited quite a lot of restaurants.
However, I still remember that it was a pretty difficult task from ordering food to leaving tip for the first time in 2003.
It’s because there were some unknown vocabulary on the menu, and also I didn’t know what to say in a particular situation at a restaurant.
So, today, I’d like to pick up some vocabulary used at a restaurant in a foreign country.
For example,
・appetizer
・entrée (main dish)
・leftovers
・second helping
・all-you-can-eat buffet (not viking)
・gratuity
・refill
・combo
Hopefully, these words will help you somehow in the future!
おはようございます。英語講師のarataです。
本日は“海外のレストランで役に立つ英単語”です。
*関連記事の“海外のレストランですぐに使える英語”はこちら:
http://blog.goo.ne.jp/artismart/e/550ddf2d291a6768e0220f88115c69a5
カナダ・トロントに滞在していた時、たくさんのレストランに行くことがありました。
今でも覚えているますが、2003年に留学し始めた当初のレストランでのやりとり(食事の注文~チップの支払いまで)は、とても難しく感じられました。
難しく感じられたのは、英語力がほとんど無かったため“メニューの単語が理解できない+何と言っていいのかわからない”というのが主な理由でした。
今日はこのような状況の時に役に立つ、レストランのメニューや関連する英単語を取り上げてみたいと思います。
例えば・・・
・appetizer(前菜)
・entrée (主采)
・leftovers(食べ残し)
・doggy bag(持ち帰り用のバッグ)
・second helping(おかわり)
・all-you-can-eat buffet (日本語で言うバイキング、vikingは誤り)
・gratuity(=tip チップ)
・free-refill(フリードリンク)
・combo(セットメニュー)
英語のメニューなどを見る機会がありましたら、チェックしてみましょう。
それでは今日の英語での一言:”Hopefully, these words will help you somehow in the future!”
クリックしていただけますとランキング応援票になります よろしくお願い致します
(にほんブログ村・英語ブログ・英語講師部門)