レガスピへの道 (でも時々、菊川)~Road to the Legazpi City Albay!~

37年7ヶ月の会社生活を終え、次のステップをフィリピンで過ごす事に決めた男のつぶやき
レガスピ市に興味ある方ご連絡を

Legazpiで実験農業 ~Experimental farming at Legazpi~ 9/21

2017-09-21 10:07:24 | 農業

ゴーヤの成長記録 Growth record of variety 9/21

水耕栽培 育成器⇒露地栽培 9/21

パッションフルーツの成長記録 Passion fruit growth record 9/21

水耕栽培 育成器⇒ペットボトル⇒露地栽培 9/21

新ブルーベリーの成長記録 9/21 鉢植え替え後24日目

水耕栽培 育成器⇒ペットボトル⇒大型ボックス(中央) 9/21

水耕栽培 育成器⇒ペットボトル⇒大型ボックス(右) 9/21

水耕栽培器再び 1号機

水耕栽培器再び 2号機 9/21


今朝のパン

2017-09-21 09:35:55 | ホームベカーリー

おはようございます。

今日のパンははっきり言って失敗です。

昨晩、少し、レシピを変更してみました。

水:180cc

小麦粉:250g

ドライイースト:小さじ1(別なさじ)

砂糖:小さじ4(別なさじ)

スキムミルク:小さじ1(別なさじ)

オリーブオイル:2キャップ

塩:入れるのを忘れました

焼き加減:淡い

今日の感想:

塩が入っていないせいか、パンの味が締まっていない。

焼き加減が「淡い」為か、パンの中が湿っぽい。

別なスプーンに変えたせいか、肌理が粗い。(ドライイーストが多い?)

 

Good morning.

Today's bread is a failure to say clearly.

Last night, I changed the recipe a little.

Water: 180 cc

Flour: 250 g

Dry yeast: 1 teaspoon (separate spoon)

Sugar: 4 teaspoons (another spoon)

Skim milk: 1 teaspoons (another spoon)

Olive oil: 2 caps

Salt: I forgot to put it in.

Quenching: light

Today's impressions:

Due to the absence of salt, the taste of bread is not tight.

It is damp in the bread because the grilling is "light".

Because it changed to another spoon, the texture is rough. Is there much dry yeast?

 


今朝のマヨン山とレガスピの天気

2017-09-21 09:30:13 | Philippines Legazpi

おはようございます。

今朝のレガスピは晴天。既に気温は29度となっています。

マヨン山には雲が掛かっており、山頂は見えません。

Good morning.

Legazpi this morning is fine weather. The temperature is already 29 degrees.

Clouds are hanging on Mt. Mayon, and the summit of the mountain can not be seen.

今日のレガスピの時間ごとの天気予報は、こちらをご覧ください。

For the weather forecast for today's Legaspi time, please click here.