筍をいただいたので
早速たけのこご飯をつくってみました。
たけのこ って 英語でなんというのかしら?
bamboo shoot
ほうほう・・
薄く切るは・・・?
slice
なるほど
たけのこは 前もってゆでてあるから
Slice boiled bamboo shootでいいのかしら?
それを
お米と同量の出汁といっしょに 炊飯器に入れる
Put the sliced bamboo shoot and rice
into a rice cooker.
Add soup stock which is same quantity as rice.
Switch on
こんな説明でいいいのかしら?
まあ・・
量的には それぞれのお好みで・・
もし 濃いめの味が好きなら 出汁を濃いめに味付けしてからいれればいいし
薄めが好きなら 出汁にお水を足せばいいのかなぁ~
If you like rich taste, you should add some salt or soy sauce
in the soup stock, and if you like light taste,
you should add some water in it.
と しごくいい加減
まあ いい加減ということで
それぞれ 良い加減でお作りください。
だし汁の中に お酒やみりんを入れると味に深みがでますね。
If you add some sake and mirin (sweet cooking rice wine),
that makes the taste more richer and deeper.
早速たけのこご飯をつくってみました。
たけのこ って 英語でなんというのかしら?
bamboo shoot
ほうほう・・
薄く切るは・・・?
slice
なるほど
たけのこは 前もってゆでてあるから
Slice boiled bamboo shootでいいのかしら?
それを
お米と同量の出汁といっしょに 炊飯器に入れる
Put the sliced bamboo shoot and rice
into a rice cooker.
Add soup stock which is same quantity as rice.
Switch on
こんな説明でいいいのかしら?
まあ・・
量的には それぞれのお好みで・・
もし 濃いめの味が好きなら 出汁を濃いめに味付けしてからいれればいいし
薄めが好きなら 出汁にお水を足せばいいのかなぁ~
If you like rich taste, you should add some salt or soy sauce
in the soup stock, and if you like light taste,
you should add some water in it.
と しごくいい加減
まあ いい加減ということで
それぞれ 良い加減でお作りください。
だし汁の中に お酒やみりんを入れると味に深みがでますね。
If you add some sake and mirin (sweet cooking rice wine),
that makes the taste more richer and deeper.