Mieko Carey

Hafa A dai!

peaut sauce for fresh lumpia!!!

2010-06-15 19:33:59 | 日記
I went to my Thai frend's house last sunday and l learned " peanut sauce " for fresh lumpia!!

and I made tonight.
It was super great. I have never had it.
I would love to share with you!


Can of Coconuts milk ( a Cup)
Peanut butter ( 2 1/2T)
Chicken stock ( or any stock for soup) (1T)
Salt little

Red curry past ( if you have) 1/4 T


* If you like HOT, put pepper.

All together and stir until get together!

Make sure Taste, If you like taste more hot, put more pepper
If you like thick, less coconuts milk
If you like more tast of peanut, put more peanut butter!!
If you are using natural Peanut butter with no sugar, you can put natural Peanut butter with no sugar, you can put little sugar.
You can put crush of peanut the end!!

日曜にタイの友人の家へいき、生春巻き用のピーナッツソースを教えてもらい早速作ってみた。
さすがタイ人、すべて目分量!!!

私も目分量で作ったが、めちゃめちゃおいしい!!
Kevinも私も”今まで食べた中で一番!!”と!

ぜひ挑戦を!(忘れないで!!目分量です!)

ココナッツミルク (ハーフカップ)
鶏がらスープか、コンソメスープか。スープの素 少々
ピーナッツバター テーブルスプーン
塩 少々

唐辛子(辛いのが好きな人)
レッドペッパーの素(本当に少々)なければなくても大丈夫!!

すべてをなべに入れ弱火にかけ混ぜる、ピーナッツバターがとけソースが一つになれば火からおろして冷ます。

*砂糖の入っていないピーナッツバターを使うときは砂糖を少々入れる。
*もったりしたソースか、さらっとしたソースかはココナッツ&ピーナッツで調節(好みで)
*辛いのが好きな人は唐辛子を!
*コンソメか鳥がらスープの素はコクを出すためなので入れすぎないように!!

作ってみて!