![](https://blogimg.goo.ne.jp/user_image/18/05/3b8a2aab70e7eb3715c8d5c1b6cf12b0.jpg)
In cutting down techniques like ikkajo, sankajo, yonkajo... Don't try to hook your wrist over uke's arm and push them down. If you do this, your thumb will end up on the inside making it impossible to properly grab the arm.
(一カ条、三カ条、四カ条など切りおろす際、手首を受けの手に引っかけないように。また押し下げないように。もしそうしてしまうと親指が巻き込まれてきちんと腕をつかめません)
![](https://blogimg.goo.ne.jp/user_image/74/44/1fe213f330dbe24033f21fee81dca8e0.jpg)
After the front strike, don't grab uke's wrist too early. If you do this, as you cut down and rotate your partner's shoulder, your hand will end up under your partners arm and therefore lose the stability and strength in your wrist
(正面を打ってから受けの手首を早くつかまないように。つかむのが早すぎると受けの肩を返したときに、受けの腕の下に巻き込まれてしまい、不安定になりチカラが入りません。)
![](https://blogimg.goo.ne.jp/user_image/3c/e9/e821aee4e81ea6f54f45d48d8654e60d.jpg)
Your upper hand wrist should be turned slightly back like in hiriki no yosei to keep the stability in your arm and also prepare your thumb and index finger for the final grab.
(仕手は上側の手の手首を臂力の養成のように、若干後方に曲げ自分の手を安定させ、親指と人さし指はつかむ準備をしておきます。)
Hint: you should almost always see wrinkles in your wrist.
(ヒント:親指のふもと、手首のところにシワがよっていればOK)
だいたいは合っているはずですが…参考になれば