HORINAO NIPPON @ horinao ほりなお

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HORINAO tried making buckwheat noodles for the first time

2019年09月18日 | HORINAO tried making buckwheat noodle...
HORINAO tried making buckwheat noodles for the first time.

 

ほりなおははじめてそば打ち体験をしました。




そば打ちの手順




Mix buckwheat and wheat flour and add the water to the flour.

 

(小麦粉とそば粉を混ぜ、それに水を加えます。)



Knead it in a bowl until it comes to crumbly dough.

 

(ボールの中で、砕けやすくなるまで、それを練ります。)



Put the dough onto the counter. Knead it until it holds together and become smooth.

 

(生地を台に置きます。生地が結合し、滑らかになるまで練ります。)



Make a mountain with the dough and squish the peak to 0.6 cm thick.

 

(生地で山を作り、その頂きを6ミリの厚さになるように押しつぶします。)



Roll the dough, flip it over on the counter, and roll out to make a thin rectangle shape. 

 

(生地を巻き、台に何度も叩きつけます。薄い長方形になるように棒で伸ばします。)



Slice the dough with a knife.

 

(そば生地を包丁で切ります。)

Japanese food soba (from horinao)

2019年09月18日 | Japanese food soba (from horinao)
「そば」の魅力



そばの実からできる麺はわれら日本独自の食材。



Soba noodles are made from buckwheat flour.

 

(そばはそば粉から作られます)



Some soba is made with buckwheat only. It is called Juwari soba.

 

(そば粉だけで作られたものは十割そばと呼ばれます。)



Juwari soba is made with 100% buckwheat flour. Some soba contains wheat flour. Juwari soba tastes strong and nutty.

 

(十割そばは、100%のそば粉で作られています。小麦粉を含むそばもあります。十割そばは、味が濃くてナッツのような味がします。)



Other soba contain wheat flour. It is called Nihachi soba.

 

(小麦粉を含むそばもあります。それは、二八そばと呼ばれます。)