日本人は “減塩” では元気が出ない Japanese people don't feel well with "reduced salt" 日本人并不会因为 "减盐 "而变得精力充沛。
日常の患者さんの診療で気付いたことがあります。
塩不足が原因で多くの方が健康をそこねているのではないだろうか、という点です。
多くの患者さんは、「減塩」を続けているようです。
「減塩」では、気力が衰え、だるい、やる気が出ない、筋力がない、立ちくらみがする、
めまいがする、吐き気がする、手足がしびれるなどといった不定愁訴から、
冷え性、下痢、便秘、肌荒れ、骨が弱くなる、など起こるべくしての問題とも思われます。
ひいては日本人の死亡原因として有名な3大疾患、
ガン、心筋梗塞、脳卒中に繋がっている可能性も否定できません。
減塩が高血圧の予防や対応となると言われてはいます。
しかし以下のような医学研究報告もあります。
減塩は身体に良いとされる『常識』を覆す結果です。
米国で、25歳から75歳まで21万人の栄養調査が行われ、
1日の食塩摂取量とあらゆる病気での死亡率の関係が
1998年に発表されています。
塩分摂取が多いほど死亡率が低く、少ないほど死亡率が高いという結果で
高血圧、脳卒中、心筋梗塞等の患者さんでも食塩摂取の少ないグループの方が死亡率が高かったのです。
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我在日常病人护理中注意到了这一点。
关键是,许多人因缺盐而导致健康状况不佳。
许多患者似乎还在继续“减少盐的摄入量”。
随着“盐摄入量减少”,精力下降、疲劳、缺乏动力、肌肉力量不足、头晕、
头晕、恶心、手脚麻木等不明确的主诉,
预计会出现血液循环不良、腹泻、便秘、皮肤粗糙、骨骼脆弱等问题。
此外,作为日本人死亡原因而闻名的三大疾病,
不排除可能导致癌症、心肌梗塞、中风等。
据说,减少盐的摄入量是预防高血压的措施。
不过,也有医学研究报告如:
推翻减少盐摄入量对身体有益的“常识”的结果。
在美国,对21万名25岁至75岁的人进行了营养调查,
每日盐摄入量与所有疾病死亡率的关系
1998 年出版。
盐摄入量越高,死亡率越低,盐摄入量越低,死亡率越高。
高血压、中风、心肌梗塞等患者中,低盐摄入组死亡率较高。
I have noticed this in my daily patient care.
The point is that many people are suffering from poor health due to lack of salt.
Many patients seem to continue to "reduce salt intake".
With "reduced salt intake", energy declines, fatigue, lack of motivation, lack of muscle strength, lightheadedness,
From indefinite complaints such as dizziness, nausea, and numbness in hands and feet,
Poor circulation, diarrhea, constipation, rough skin, weakened bones, and other problems are expected to occur.
In addition, the three major diseases that are famous as the cause of death for Japanese people,
It cannot be ruled out that it may lead to cancer, myocardial infarction, and stroke.
It is said that reducing salt intake is a preventive measure against hypertension.
However, there are also medical research reports such as:
The result of overturning the "common sense" that reducing salt intake is good for the body.
In the United States, a nutritional survey of 210,000 people aged 25 to 75 was conducted,
Relationship between daily salt intake and mortality in all diseases
Published in 1998.
The higher the salt intake, the lower the mortality rate, and the lower the salt intake, the higher the mortality rate.
Among patients with hypertension, stroke, myocardial infarction, etc., the mortality rate was higher in the low salt intake group.