果物と白砂糖、塩不足との関係 The relationship between fruits, white sugar, and lack of salt 水果、白糖和缺盐的关系
塩の働きを、特に果物と白砂糖との関係から順番にお伝えします。
果物
果物はカリウムが非常に多いため、食べ過ぎるとナトリウムが相対的に不足します。
塩の主成分は塩化ナトリウムですから、
果物を食べ過ぎると体内ではカリウムが過剰となり塩不足となります。
通常、塩分は腎臓にて調整されています。
腎臓では、ナトリウムが不足していればナトリウムの排泄を抑え、
ナトリウムが足りていれば、外に尿として排泄されます。
ナトリウムと水分は一緒に動くので、ナトリウムが体内に過剰となると“むくみ” をおこします。
逆に、ナトリウムを外に出してくれるのが、カリウムです。
カリウムとナトリウムは対になって
体内の電解質レベルを一定に保つようにできています。
果物をたくさん食べる方は十分な『塩』が必要だと理解いただけますでしょうか。
昭和の時代には「スイカに塩」をかけて食べる人が多かったのですが、
これは経験的合理性とも言えそうです。
「白砂糖」の問題
そもそも白砂糖の何が悪いのでしょうか。
しばしば白砂糖が問題視されるのは、
サトウキビから精製される過程でほとんどのミネラルを失ってしまう点です。
これは、体のバランスを取るための栄養素をほとんど含まず、
エネルギー源としての機能しかないことを意味します。
東洋医学的に白砂糖をみてみると、原料であるさとうきびは暖かい地方で収穫されます。
温暖な地域で育てられる食べ物は陰陽観でみると「陰的」な食べ物となり、
陰的な食べ物は身体を冷やすという理由から、白砂糖は身体を冷やすと言われています。
ここで『塩』が必要となるのです。
続きは次回、お話しさせていただきます。
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我按顺序给大家讲一下盐的作用,特别是从水果和白糖的关系来说。
水果
水果的钾含量非常高,吃多了就会造成钠的相对缺乏。
盐的主要成分是氯化钠,
如果你吃太多水果,你的身体就会含有过多的钾而缺乏足够的盐。
盐通常由肾脏调节。
如果肾脏缺钠,就会抑制钠的排泄,
如果钠不足,就会通过尿液排出体外。
由于钠和水一起移动,体内过量的钠会导致“肿胀”。
另一方面,钾会排出钠。
钾和钠是配对的
它旨在保持体内电解质水平恒定。
你知道多吃水果的人需要足够的“盐”吗?
在昭和时代,很多人吃的是“盐西瓜”,
这似乎是经验理性。
“白糖”问题
白糖首先有什么问题?
白糖通常被视为一个问题,因为
关键是大部分矿物质在甘蔗精炼过程中损失了。
它含有少量的营养物质来平衡身体,
这意味着它仅充当能源。
从东方医学的角度来看白糖,其原料甘蔗是在温暖的地区收获的。
从阴阳的角度来看,温暖地区种植的食物是“负”食物。
据说白糖可以使身体凉爽,因为负面食物可以使身体凉爽。
这就是需要“盐”的地方。
我下次再讲。
I will tell you about the function of salt in order, especially from the relationship between fruits and white sugar.
fruit
Fruits are very high in potassium, so if you eat too much of them, you'll be relatively deficient in sodium.
The main component of salt is sodium chloride,
If you eat too much fruit, your body will have too much potassium and not enough salt.
Salt is normally regulated by the kidneys.
If the kidneys are deficient in sodium, they suppress the excretion of sodium,
If there is not enough sodium, it will be excreted in the urine.
Since sodium and water move together, excess sodium in the body causes "swelling".
Potassium, on the other hand, pushes sodium out.
Potassium and sodium are paired
It is designed to keep electrolyte levels in the body constant.
Do you understand that people who eat a lot of fruit need enough "salt"?
In the Showa era, many people ate "watermelon with salt",
This seems to be empirical rationality.
The “white sugar” problem
What is wrong with white sugar in the first place?
White sugar is often viewed as a problem because
The point is that most of the minerals are lost in the process of refining from sugarcane.
It contains few nutrients to balance the body,
It means that it only functions as an energy source.
Looking at white sugar from the perspective of oriental medicine, sugar cane, which is the raw material, is harvested in warm regions.
Foods grown in warm regions are “negative” foods from the perspective of yin and yang.
White sugar is said to cool the body because negative foods cool the body.
This is where "salt" is needed.
I will talk about it next time.