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波乱万丈の歳月を経て
尚、落ち着けないシニアの日々

焼き立てパンでブランチ ... Let's bake bread !

2011-06-26 09:28:05 | 英訳付き in both Japanese & English



今朝は曇っているせいか
暑さもしのぎやすいですね~

It's cloudy and cool

暑い夏は
イーストが発酵しやすいから
初めてパンに挑戦するには良い季節 

It's easier for beginners to bake bread in summer,
because the yeast likes hot and humid circumstance.

日曜日だし パンを焼いて
素敵なお家ブランチをしませんか~

It's Sunday today.
Why don't you have nice "branch" with home-made bread?

     
     


用意するもの
強力粉     450g
砂糖       25g
塩        6g
イースト菌    8g

たまご 1個 + 牛乳 で 100cc
ぬるま湯          230cc
バター           25g

Ingredients
Flour for bread 450g
Sugar 25g
Salt 6g
Yeast (dry) 8g

An egg + milk 100cc
Water 230cc
Butter 25g

作り方
1 ボールに粉類を入れ、 くぼみを作って たまご、 水、 牛乳を入れる。

In a bowl, put flour, sugar, salt and yeast.
Add egg+milk and water. Mix well.

2 だいたい混ざったところで 小さくちぎったバターを加える

When the dough is well mixed, add butter.

3 ここからは体力勝負で しっかりと 8分くらい捏ねる
  はじっこを少しつまんで広げて見て、 薄く延びるようならOK

Now start to knead the dough well for about 8 minutes.
Pull a small portion of the dough, and if it stretches thin,
then your dough is ready.

4 40度くらいのお湯で湯煎して、ビニールで覆って 一次発酵 40分
クーラーの入っていないお部屋ならビニールで囲うだけでも
 今の季節ならOKだよ
  かさが3倍くらいに膨らむはずです。

Put the dough back in the bowl, and put the bowl in a bigger
bowl with some warm water. Cover the whole thing with a plastic
bag. Leave it for 40 minutes.
In this season, you can just leave it in a plastic bag.
The dough will rise three times bigger.


5 ボールから出して ガスを抜きます

Take the dough out of the bowl, and press it to release the
gas.


6 二分して 丸くまとめて 乾かないように布巾で覆って10分くらい休ませる

Cut the dough into two, make balls, cover them with cloth and
let them rest for 10 minutes.

7 そのまま、もしくは型に入れて 表面に 牛乳を塗り(オリーブオイルでもいい)
  200度のオーブンで きれいな焼き色がつくまで焼く。

You can egg wash, or milk wash, and bake in the oven at 200℃
until the bread becomes golden brown.


上の写真は焼く前にライ麦粉をふるった時の出来上がり
牛乳を塗ると ↓ こうなります

     

いろんな形にしたり
中にチーズやベーコンを入れて焼いても美味しいよ~

     

是非 お試しあれ~