Happy English Yokohama days

とっておきたいこと。毎日のこと。横浜のこと。そしてHAPPYになれる英語のことば。いろいろ。

テラッツオ@元町

2009-03-07 21:32:08 | eating
久しぶりにテラッツオへランチに行ってきました。
元町からちょうど港が見える丘公園の裏をまわるように
小さな階段を登っていくとあるこのレストラン。
ふだんは結婚式場がメインのようですが、
お気に入りのレストランの1つです。

写真を見るとわかるかな?
両側にレストランがあって、1つがイタリアンのテラッツオ。
もう1つがフレンチのオートルモンド。
平日はどちらもすいていていい感じ。

テラッツオでパスタランチ。
野菜がたっぷり。自家製フォッカチャ。
そして、オードブルの盛り合わせ。
コーヒー、アイスクリームがついています。

デザート、アイスかぁ~。とがっかりするところですが、
ここはアイスも自家製なのかな?おいしい~。
今回は塩バニラ。
ミルキーのような味で満足感もいっぱい。
オードブルもパスタも手をかけてあっておいしい。

横浜でランチでパスタと言うとどこでも同じような物が
でてくる事が多いんですが、ここはへぇ~って物がでてくる事が多い。
決して、1500円なんで、豪華なものではないんだけれど、
きちんと手がかけられたものがでてくる。
最近はなかなかこういうお料理はでてこないもんね。

出かける直前にすごく嫌な事があって、かなり落ち込みそうだったんだけど、
おいしいお料理のお陰ですっかり帰り道には元気になっていました。


Favorite Restaurants

I wondered how many favorite restaurants I’ve got. This restaurant is one of them. Well, the location isn’t a fantastic, you have to use slippery steep stairs to get there . Inside of restaurant wasn’t great. It feels tatty and you can feel something of tiredness after the party. The view is ….. if you stand up you can see something, but recently, around the sea, they built a lot of buildings so it is not exciting at all. Service must be great? Well, much better than the family restaurant but it is not the sophisticated way. Why do I like this restaurant? Maybe the reason is, the food is not a stereotype kind. I am so tired of stereotype foods and the restaurants. If you order the pasta, Tomato sauce? Cream sauce? Then what’s on it? You can imagine before eating. The same way of serving, even the plates are the similar. Today I had the cream sauce pasta with minced winter veggies, with homemade foccatha. Appetizer? The turnip soup, fried pizza, scallops, e.t.c. I could feel where I am, and what I’m eating, and which season it is now. And I could feel somebody’s cooked these foods and he (she?) is enjoying making these foods. I like it. It feels like real foods like I eat at home.