またか..... と思われるのも なんのその 前回に引き続き漬け物話しです。
“ Not again pickles!” you may say.
But I won’t be discouraged. I’m going on.
何故そこまで漬け物にこだわるのか.....
やはり食いしん坊で 飲んべぇで 発酵物が好きなのと
市販では手に入らない状況では 自分で作るしかない からですかね。
昔は当たり前に 各家庭で作られていたんですが......
Why am I committed to pickles?
A greedy boy, booze artist and fermented food –lover…may be.
I have to make them myself, because I can’t buy good ones now.
In the past, every family made them…
で 我が家の漬け物 3種盛り
Our three kinds of pickles
鰊漬けは発酵が進んで アメ色に近づいています。
相方は浅漬かりが好きな様ですが(違います。程よく使ったのが好きです。)
私はしっかり発酵して少し酸味が出ている方が好きなので いつもバトルです。
(この発酵菌はビフィズス菌と同じ乳酸菌で腸に大変いいそうです)
Herring pickles have been well-fermented and turned light brown.
My partner likes lightly (no, properly…partner) fermented one, but I like the one that
fermented enough to be sour, so we always have a fight over the taste.
(This fermenter is good for health like bifidobacteria)
And Takuan (Daikon pickles)
そして 沢庵 無駄に超UP (@ドンさん)
黄色はクチナシの実の効果です 人工着色ではありません。
今回はりんごの皮を多めに刻んで一緒に漬け込んだので いい意味での甘み・旨味が出ました。
This yellow color is due to gardenia fruit not artificial colorant.
I put a lot of chopped apple skin in it, which made it naturally sweet.
この3種盛りで飲む至福!
いっとき今の厳しい生活を忘れて長生きしそうです..... が
塩分の取り過ぎで 結局寿命は縮むかも.....
There is nothing better than drinking with these pickles!
We have a tough time now. Nevertheless, I might live longer.
Or too much salt might shorten my life…
“ Not again pickles!” you may say.
But I won’t be discouraged. I’m going on.
何故そこまで漬け物にこだわるのか.....
やはり食いしん坊で 飲んべぇで 発酵物が好きなのと
市販では手に入らない状況では 自分で作るしかない からですかね。
昔は当たり前に 各家庭で作られていたんですが......
Why am I committed to pickles?
A greedy boy, booze artist and fermented food –lover…may be.
I have to make them myself, because I can’t buy good ones now.
In the past, every family made them…
で 我が家の漬け物 3種盛り
Our three kinds of pickles
鰊漬けは発酵が進んで アメ色に近づいています。
相方は浅漬かりが好きな様ですが(違います。程よく使ったのが好きです。)
私はしっかり発酵して少し酸味が出ている方が好きなので いつもバトルです。
(この発酵菌はビフィズス菌と同じ乳酸菌で腸に大変いいそうです)
Herring pickles have been well-fermented and turned light brown.
My partner likes lightly (no, properly…partner) fermented one, but I like the one that
fermented enough to be sour, so we always have a fight over the taste.
(This fermenter is good for health like bifidobacteria)
And Takuan (Daikon pickles)
そして 沢庵 無駄に超UP (@ドンさん)
黄色はクチナシの実の効果です 人工着色ではありません。
今回はりんごの皮を多めに刻んで一緒に漬け込んだので いい意味での甘み・旨味が出ました。
This yellow color is due to gardenia fruit not artificial colorant.
I put a lot of chopped apple skin in it, which made it naturally sweet.
この3種盛りで飲む至福!
いっとき今の厳しい生活を忘れて長生きしそうです..... が
塩分の取り過ぎで 結局寿命は縮むかも.....
There is nothing better than drinking with these pickles!
We have a tough time now. Nevertheless, I might live longer.
Or too much salt might shorten my life…