とらたまくろむうこと的生活

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Chicken Curry

2006年01月13日 | てきとークッキング

1月6日のココナッツミルクカレーの元のレシピです。

マレーシアの女性が書いてくれた、そのままのものです。

前のカレーは、鶏肉をエビと鶏ミンチに変えただけで、ほぼ同じものです。







左奥のがココナッツファインをこんがり炒めた物
左前は黒砂糖(ココナッツシュガーを使っていたけど、代用です)


コリアンダー、好きな方は入れてください




CHICKEN CURRY
<INGREDIENTS>> (20Person)

2Kg. Chicken

1Kg. Potatoes

4 tbsp Kerisik (Grated coconut,roasted until golden brown and pounded)

2 cup coconut milk (in the can)

6 cup water

12 tbsp curry powder ←カレーパウダーの種類によって適宜加減する

6 tomatoes ←教えてもらった時は人参に変更、どちらでもよいそうです

1 medium onion

10 gloves garlic

6 cm ginger

6 cm cinnamon stick

6 cloves

3 star anise

1/2 cup veg oil

Salt and sugar to taste

1 chicken cubes (optional)

<METHOD>

1.Wash chicken well and cut to small pieces.

2.Peel and cut potatoes into halves

3.Cut tomatoes(or carrots) into halves

4.Mix curry powder with a little hot water

5.Blend onion,garlic and ginger divide to two

6.Heat oil and fry 1/2 blended ingredients until fragrant

7.Add curry powder with 1/2 blended ingreients until fragrant

8.Add kerisik,star anise,cloves and cinnamon stick and stir continuously

9.Add coconut milk and water when boiling add chicken ,potato,salt,sugar and chicken cubes

10.Simmer until potatoes are cooked before adding tomatoes

11.Serve with plain boiled rice,or plain bread

彼女の持ってきたカレーパウダーはもっと赤かったけど、手に入らないので
AYAM BRAND のものを使ったので、黄色いです。

輸入食品やエスニック食材を扱っている店にあると思います。

 http://www.gourmand-club.com/←私はここで買いました。

グルマンクラブ です