ピーマン卵 Green bell peppers and Boiled eggs
相方(版画家の方)が梅雨休み(?)を
とりましたので ピンチヒッターによる
食べ物草子でお許し下さい。
食事係が元来料理好きでないこともあり
普段はごくシンプルなものをつくります。
ご紹介するのは実家から伝わった我が家の
定番のおかずで、ピーマンの安いこの時期
よく食卓にのぼります。
*ピーマン1袋を適当に切って 炒めあがりに
”調味醤油”をじゃっとかけ ゆで卵をのっける
だけです。
”調味醤油” 醤油半カップ おろしショウガ少々
砂糖と水を感じない位ちょっぴり
この醤油を卵につけながら食べます。
*残った醤油は好みの量の酢と油を入れ
ピーマン風味のひと味違ったドレッシングとして
再利用します。
My partner (Hanga artist) is now on the rainy season leave(!?)
Please allow me to substitute for him.
Now, all that food.
Being not much of a cook originally,
I usually make very simple dishes like this.
This time of the year, green peppers are in season
and cheap, so I often serve it,
which is one of the family's favorites.
Panfry lightly 5~6 of green bell peppers
cut in the way you like.
Add seasoned soy sauce*
Cut eggs lengthwise in fourth, and put them
on the green peppers.
That's all
*Recipe
mix a half-cup of soy sauce and
a pinch of grated ginger. Add only a small amount
of water and sugar so that its taste can barely
be recognized.
Add oil and vinegar to the leftover soy,
and it'll make a good dressing sauce.
ご近所の額あじさい
次回は札幌の花便りと共に
DENTIST NORIKO先生の素敵なお話を
お送りします。 お楽しみに