理系のじじいリケジイのブログ

リケジイがアッチコッチ行ったことや蝶や料理の話です。

今日の弁当

2020-10-16 08:33:17 | 日記

今日の弁当は鶏肉野菜蒸しご飯です。もち米と鶏肉、牛蒡、人参、蓮根、大角豆、椎茸、エリンギを圧力鍋で2分半加圧加熱しました。台湾では肉粽と呼ばれています。
卵焼きとツルムラサキ胡麻和えと切り干し大根煮もあります。

今天的便當是雞肉蔬菜蒸飯。 在壓力鍋中加壓2分半小時,將莫奇米和雞肉、牛蒡、胡蘿蔔、蓮花、大角豆、香菇和埃林吉加熱。 在臺灣,它被稱為肉雞。
有煎蛋和杜魯姆拉薩基芝麻和切乾蘿蔔煮。

Today's box lunch is chicken steamed rice of vegetables. Pressurization heated glutinous rice, chicken, burdock, carrot, lotus root, cowpea, shiitake mushroom and eringi mushroom for 2 minutes and a half by an autoclave. It's called a meat chimaki in Taiwan. There are also an omelet, crane purple vegetables with sesame paste dressing and dried chipped radish boiling.





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