今日の朝ごはんのメインは大根餅(台湾語:菜頭粿 ツァイタオゴエ chhài-thâu--kóe)です。次の写真のように大根と米粉で練り上げてホットプレートで焼きました。今年は一度も台湾へ行けなかったのでせめて大好きな台湾料理を自作して2020年の締めとしました。
今天的早餐主菜是蘿蔔粥(臺灣語:菜頭琴蔡濤戈耶chhéi-théu-kée)。 如下圖所示,用蘿蔔和米粉揉捏,用熱板烤制。 今年,我再也去不及臺灣了,所以我至少自己做了我最喜歡的臺灣菜,並結束了2020年。
Maine of today's breakfast is Japanese radish rice cake (Taiwanese language: Rape head ka TSAITAOGOE chhai-thau--koe). I forged by Japanese radish and rice flour like the next picture and baked it by an electric cooking plate. You could never go to Taiwan this year, so the Taiwanese food I like very much at least was written by itself and it was made a settlement in 2020.