か831(鈴木一也)のブログです

旅行, 遠距離通院, 農作業, お米の仕事, 日常生活, 脳脊髄液減少症 等です。

お料理日記_49 / groumet report_49

2010-11-22 19:38:19 | グルメ / gourmet
11/22, 7:00pm
灰汁を取りながら、鶏がらの出汁をとっています。
Chinese chicken soup without the scum


良いスープができました。
Good soup


玉ねぎのスープ完成です。
Chinese chicken soup with onions


ヒレのシャトーブリアンです。
Chateaubriand steak


IH火加減4、片面3分づつ。
ニンニクは香りがでたら、小皿によけて。
味は塩、胡椒と、最後に醤油を落として香り付け。

IH power is lever 4, 3 minutes each side
Not to burn out garlic
Tasted with salt and spice, and finally soy sauce


最後にガーリックライスを作って。
Making garlic rice


か831 / k831

お料理日記_48 / gourmet_48

2010-11-22 17:34:24 | グルメ / gourmet
11/22, 5:40pm
小倉の井筒屋で美味しそうな「ヒレ」肉を見つけました。
We find out a good filet stake at Izutsuya department store in Kokura.

Visibly very good


今夜は「鳥ガラ」のスープと、ステーキです。
Good chicken meet with bones


頭痛が少し治まって、これから夕食の準備です。
Now I start cooking, after one and half hour lest.

か831 / k831

旅行日記_65 / travel_65

2010-11-22 14:33:03 | 旅行 / travel
11/22, 2:30pm
曇り / cloudy

小倉でのお買い物、用事が済んだので、早めに帰宅します。
We want to quickly return, after today’s mission.


人混みは疲れます。
I was tired by the crowd of people.

小倉駅にて / At Kokura station building

か831 / k831