理系のじじいリケジイのブログ

リケジイがアッチコッチ行ったことや蝶や料理の話です。

今日の弁当

2021-07-07 09:07:19 | 日記

今日の弁当は鰤照焼です。残った汁で南瓜人参隠元豆ズッキーニ茸などを煮ました。卵焼きと小松菜茸油揚げ炒めもあります。顔の髪の毛は青紫蘇にしました。

今天的便當是鰤照燒。用剩下的湯煮了南瓜胡蘿蔔隱元豆西葫蘆蘑菇等。也有煎蛋和油炸油菜。臉上的頭髮是青紫蘇。

Today's box lunch is yellowtail teriyaki. Pumpkin carrot zucchini mushroom of kidney beans was boiled by remaining soup. I also have an omelet and Komatsuna leaf mushroom thin fried tofu fry. I took green perilla for facial hair.




蕎麦パンで焼きそばパン

2021-07-05 09:02:05 | 日記





蕎麦粉とリスドオルで焼いた蕎麦パンで焼きそばサンドイッチを作りました。次の写真は焼き上がり、その次の次の写真は焼く直前の写真です。

用蕎麥粉和松鼠油烤的蕎麥麵包做了炒麵三明治。下一張照片是烤好後的下一張照片是烤之前的照片。

A sandwich of fried noodles was made with buckwheat flour and the soba bread baked in RISUDOORU. The next picture is baked and a picture next to the next is a baked just before picture.





いつもの散歩道

2021-07-04 16:42:02 | 日記





いつもの散歩道で出会った花と蝶たちです。モンシロチョウとキキョウと紅白のネジバナです。梅雨明けが待ち遠しいです。

是在平時散步的路上遇到的花和蝴蝶們。這是蒙粉蝶、桔梗和紅白的彼岸花。我盼望著出梅。

The flower and the butterflies I met on on the usual alameda. A cabbage butterfly.a bellwort and red and white NEJIBANA. I wait for the end of the rainy season impatiently.




蕎麦パン

2021-07-02 22:17:01 | 日記



フランスパン専用粉リスドオルと蕎麦粉をブレンドしてフードプロセッサーで2分捏ねました。じゅうぶん発酵させた後250℃オーブンで15分焼きました。香り高くほんのり甘味を感じる素晴らしい蕎麦パンのできあがりです。

把法國麵包專用粉松鼠和蕎麥粉混合在一起,用食物處理器捏了兩分鐘。充分發酵後在250℃的烤箱裏烤了5分鐘。蕎麥麵包做出來的味道很香,稍微有點甜味,非常棒。

Buckwheat flour was blended with baguette
exclusive powder RISUDOORU and it was knea for 2 minutes by a food processor. After making them fermented sufficiently, it was baked for 15 minutes by an oven 250 ℃. Finiish of the wonderful soba bread which feels sweets slightly aromatically.



今日の弁当

2021-07-01 09:41:13 | 日記

今日の弁当は自家製紅鮭干物と卵焼きと小松菜茸油揚げ炒めとインゲン豆人参茸煮物などです。今日の自画像の髪の毛は青紫蘇です。実際の私の髪の毛はもっともっと少ないです。

今天的便當有自家製紅鮭乾貨、煎雞蛋、油炸油菜和煮扁豆人參等。今天自畫像上的頭髮是青紫蘇。實際上我的頭髮更少。

Today's box lunch is homemade red salmon dried fish, an omelet, Komatsuna leaf mushroom thin fried tofu fry and carrot mushroom cooked vegetables of kidney beans. Hair of today's self-portrait is green perilla. My actual hair is less.