理系のじじいリケジイのブログ

リケジイがアッチコッチ行ったことや蝶や料理の話です。

蕎麦つゆ仕込み

2024-11-24 17:05:46 | 日記





蕎麦つゆを仕込むには前日に次の三種類の材料を水に浸しておきます。
次にc.とd.を弱火で加熱します。
a.干し椎茸
c.煮干し
d.昆布
それから
b.味醂を沸騰させて蒸発するアルコールに火をつけます。
これらをすべて合わせてから秘伝の醤油を加えて味を調えます。
次の写真の鰹節を加え追い鰹をして蕎麦つゆの完成です。
さあ次はいよいよフードプロセッサーを使ってそば打ちです。

要準備蕎麥汁的話,前一天把下麵三種資料浸泡在水裏再做c。 和d。 用小火加熱。
a.幹香菇
c.煮幹
d.海帶
然後,然後
b.將甜料酒煮沸,點燃蒸發的酒精。
把這些全部加在一起,然後加入秘傳醬油調味。
加上下一張照片上的鰹魚幹,做了鰹魚,蕎麥汁就完成了。
接下來終於要用食品處理器做蕎麥面了。

I heat c. and d. which come after soaking three kinds of next materials into water on the day before to fit soba soup over a low heat.
a.Dried shiitake
c.Dried small sardines
d.Kombu
Then
b.I set fire to the alcohol which lets 味醂 boil, and evaporates.
I add secret soy sauce after adding all these and fix the taste.
I add the dried bonito of the next photograph and chase it and have a bonito and am completion of the soba soup.
Well, the next is finally making soba using a food processor.



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