Apres l'Insead

欧州へのMBA留学体験記と
その後のつつましい生活について。。。

洋風だけではございません。(Cooking a Japanese dishes.)

2010-05-30 19:48:38 | Life @JAPAN
元々は手軽に欧風気分を味わうために、料理を再開したんですが、
ここ最近は健康志向もあり、和風にシフト気味・・・

酢の物やゴマ風味のおひたしなどにも挑戦~♪
意外といけるんで、はまりそうです。^^

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Started cooking again in order to feel I was in Europe even in Japan;
but my current boom is "Japanese dishes."
Ya, people say Japanese dishes are good for health...

I have never tried cooking a boiled spinach with sesame, and
a vinegared cucumber and seaweed; but they were good.^^

お呼ばれディナー (Dinner at La Tortuga)

2010-05-16 01:36:45 | Life @JAPAN
今日は家で和食のはずだったんですが・・・

急遽、呼び出しを喰らって、北浜のフレンチ、「ラ・トルトゥーガ」へ。
ポーションが大きいと聞いてましたが、結構ありますね。^^;
2人じゃ食べきれなかったかも・・・

特にこの白身魚のトマト風煮込みが絶品!
風味はオリーブ、バジルだと思いますが、オーロラソースのような味が・・・?
レシピ知りたいなぁ・・・^^

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Planned to cook Japanese dinner at home tonight...

Had a call and went to the French restaurant "La Tortuga" in Kitahama area.
Heard of its big portion; but it was more than I expected...
(Probably we couldn't finish eating with 2 people...)

Especially, this boiled soup with fish, olive, garlic, tomato and so on
was really goooooood! I love it.
Wanna its recipe...^^

直球ビストロ (Bistro in Fukushima)

2010-05-09 22:47:00 | Life @JAPAN
昨日は留学前からお世話になっている方々とお食事会。
久しぶりに福島の"Y's"に行ってきました。

ここのブータンノワールは大好物。
今回も前回同様、がっつりいただきました。^^

それにしても、以前はお一人でやられていたのが二人になり、
お客さんも増えて、ワインリストもパワーアップしていて、
時の経過を感じましたね・・・

ちなみに、お食事会の様子はこんな感じでした。


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Dinner with my friends i have known before going France,
visiting "Y's" in Fukushima area again.

I really love the "Boudin noir" in this bistro, enjoying it as well.

Feeling time flied so fast; staff doubled, wine list had more wines
than I saw before, and capacity also had been increased...

鯛のお頭つき? (New recipe)

2010-05-04 20:54:54 | Life @JAPAN
日本では、おめでたい日には「鯛の尾頭つき」とよくいいますね。
特に何もめでたいことは無いのですが、天然ものがあったので
ものは試し!と鯛を1匹まるごとアクアパッツァに仕上げました。

添えたものは、日本橋・たいめいけんのレシピによるコールスローサラダ♪
ルジェのアリゴテ(白ワイン)と一緒に食すと・・・幸せ~( ~o~)

明日はまた新しい料理に挑戦予定です。^_^

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In Japan, we say that people celebrate their memorial days with
red sea bream with its head and tail;
today, boiled up a sea bream in acqua pazza style
though I don't have any good events...

Anyway, it was wonderful dinner with the acqua pazza,
coleslaw in Taimei-ken style, and a glass of white wine
(Bourgogne Aligote by Emmanuel ROUGET).

Will try another new recipe tomorrow!

春パスタ (Cooking a pasta in spring style)

2010-05-04 13:24:14 | Life @JAPAN
快晴の日本列島、いかがお過ごしでしょうか?^^

実家から戻って、いろいろとやりたかったことに手をつけております。
まずは夏仕様への模様替えとお掃除(苦笑)。
そんな合間をぬって、近所のMaxValuへお買い物をして、
今日のランチは、作ってみたかった春キャベツを使ったパスタに挑戦♪

ペペロンチーノがベースですが、アンチョビを効かせつつ、
ブロッコリに水菜を加えてボリュームアップ。
鷹の爪も2つ加えて、うーん、おいしぃーい♪(笑)

昼からビールも弾みますね、そりゃ。

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Bright sunny days in all over the Japan, how's your life?

After coming back to Osaka, started doing what I wanted to do.
One of them is changing interiors to Summer style and cleaning up.^^

During that, I cooked a pasta with cabbage (veges in Spring)
after shopping at MaxValu (supermarket) in neighborhood.

This pasta is based on aglio e olio peperoncino;
and I added anchovy, broccoli, and mizuna (Japanese vege).
What I like is two pieces of hot pepper; this is great.

As you know, with beer is wonderful...

GW (Golden week holidays!)

2010-05-01 23:10:47 | Life @JAPAN
皆様ご存知のとおり、世間はGWですが暇です(爆)。
ゆっくりと時間を使おうとしてますが、旅気分を味わわないと気がすまないので、
とりあえず実家へ帰ってきています~。

道中に立ち寄ったのが、ここ三田のアウトレット。
お店の人によると、入荷し立てで在庫も多く、今がチャンスだとのこと。
ドライブ用のサングラスとネクタイが目的でしたが、
思わずジャケットまで買ってしまいました・・・(苦笑)。

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As u know, nothing to do during this Golden Week (long national holidays)...
Wanna travel even in Japan, so came back to my hometown in Kyushu area.

On my way back to Kyushu, visited outlet mall in Sanda, Kobe.
According to a clerk, there are lots of new products today.
So, I bought sunglasses for driving, two neckties and a jacket which I did not plan to buy...