Apres l'Insead

欧州へのMBA留学体験記と
その後のつつましい生活について。。。

旧友とのディナー (Dinner with my friend.)

2011-10-30 20:24:23 | Life @JAPAN
土曜日は大忙しでした。

朝から六甲でかるくトレッキングをし、

午後は仕事を少し片付けて、海外ドラマのDVDを2話分鑑賞。
そして、夜は東京から来た友人とフレンチでディナー♪という感じでした。

話してみると、どうも2~3年ぶりの再会のよう。
学生時代はメールで濃く会話していたし、社会人になってからも
何度か会っていたので、なんだかそんな感じもしない気分。
かるーく?ワイン2本空けてしまいました。

お陰で少し食べ過ぎたかも・・・(苦笑)

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Spent too busy Saturday this weekend...

Trekked a couple of hours at Rokko in the morning,
then did some work and two stories of US drama "White Collar,"
and had a dinner time with my old friend (whom I have known for over 10 years).

I found it had been 2-3 years since we met before in Tokyo,
but didn't feel such, maybe because we had talked a lot when graduate student,
and have met sometimes after graduation.
Drunk a lot, opening two bottles of red wines...

But, ate too much, I guess...

秋はやっぱり・・・ (What's important for Autumn season...)

2011-10-16 21:30:16 | Wine
食卓を引き立ててくれるのは、ビールというよりワイン♪
それも赤でしょう!

今の季節はブルゴーニュ系がいいかもしれませんが、
家のストックがブルゴーニュ中心なので、ちょっとボルドー系も♪
大好きなシャトー・モンペラの2009年ものを購入して試しました。

いやー、3,000円以内で買えるのに、この味わい・・・
秋ですなぁ・・・(笑)

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I think it's "wine," especially "Red" one.

Maybe you like Burgundy wine during this season;
but I tried Bordeaux's one, "Chateau Mont-Perat, 2009,"
the one I love its taste and cost-performance!
(My stock mostly consists of Burgundy wines, so I bought some today!)

This costs under \3,000 but tastes really great...
Feeling Autumn, drinking this wine today...

槍ヶ岳に乾杯! (Cheers to Mt.Yarigatake!)

2011-10-10 20:07:33 | Trekking
もう今年最後かも?の北アルプス。
紅葉期待に出向いていったんですが・・・うーん、イマイチ?(^^;
ちょっと遅すぎた感があり残念でしたが、代わりに予定変更!で
百名山の1つ、笠ヶ岳(2,897.5m)を登頂してきました~♪

初日は新穂高温泉から、紅葉の名所の小池新道を鏡平へ。
紅葉前線が下り切っていないのか、なんだかイマイチ。
鏡平も美しかったけど、紅葉という感じでも無し。
ま、代わりに槍ヶ岳に向かって乾杯!^^

双六小屋に泊まってから、次の日は稜線沿いに笠ヶ岳へ。
道中、コーヒーで一服と洒落込み、山頂ではどん兵衛食べました(笑)。

この笠ヶ岳、アプローチが大変で、下りだけでも5時間半かかりました・・・
午後1時ごろの笠ヶ岳山荘出発だったので、麓では真っ暗~。( ~o~)
最後はヘッドランプ頼りに新穂高温泉までたどり着きました。。。
これもいい経験?かも。次からは安全な計画を。

Sugorokugoya and Kasagadake Trekking on Oct.8-9th, 2011


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It was both wonderful and fearful experience, this weekend's trekking in northern Alps in Japan.
Visited Sugoroku-goya (hostel on mountain) and Mt. Kasagadake (2,897.5m);
this was really tough trekking taking 7 hours to Sugoroku-goya and 12 hours back to Shinhodaka-onsen (entrance) via Mt. Kasagadake, making me exhausted at last...

One of the purposes was "to watch great Autumn leaves" around Mt. Sugorokudake,
but maybe it was too late for us to do so; it seemed red and yellow but not great...

But the weather was great, so enjoyed beautiful trekking along the top of the mountains!
On the way, I tried for the first time to make hot water and enjoy a cup of coffee!
Also, I could eat instant noodle on the top of Mt. Kasagatake!
It was a really nice experience and great moment for me...

What I have to think seriously was I had to use headlamp to go back to the entrance
because it was too late to return to the Shinhodaka town...
Maybe this was good experience for me, and will be more careful next time!

ファイヤー♪ (Fire on outdoor gas burner!)

2011-10-05 23:45:39 | Trekking
悩みに悩んだ末に、本日とうとう購入~♪^o^)/
SOTOのマイクロレギュレーターストーブです。

ついでにチタン製のクッカーも購入し、これで山でコーヒーが飲めるぅ~♪
もちろん、自炊も可能。
最近寒くなってきましたが、これで山生活も更に充実間違いなしです!


今週末の予定も見えてきて、週末が楽しみです!

(注)ガスバーナーの使用に際しては、換気に十分注意しましょう!

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This is "Micro Regulator Stove by SOTO",
the winner of "editor's choice in 2010" in the US.

It was a tough choice to pick up this one among other things,
but I'm really satisfied with that, hoping my mountain's life would be much better!

Of course, I bought titanium cooker as well, so I would be able to cook
even on the mountains, as well as drink dripped coffee!

Looking forward to enjoy the new world in the future!

(Caution!) Please be careful for using gas burners inside; keep air ventilated!

ブルゴーニュ・パストゥグラン 2005 (Bourgogne Passetoutgrain 2005 by Emmanuel ROUGET)

2011-10-05 00:23:06 | Wine
秋深くなり、赤ワインが美味しい季節になってきました!

最近は買い足していないこともあり、ストック消費の毎日。
今日はブルゴーニュの有名ドメーヌである、エマニュエル・ルジェの
パストゥグランを抜栓~♪

ヴィンテージも2005年ということで、当たり年(だったはず?)。
まだ6年しか経ってないので少し酸味がありましたが、
デキャンテージュで少しはマシになったかな?
流石にポテンシャルを感じさせる味わいです~♪

ちなみに、パストゥグランとは、「ブルゴーニュのすべてのブドウから」
と言う意図がある模様。しかし、ガメイ種が1/3以上含むことが
義務付けられているようです。その点では、ボジョレーヌーボーに似てるかも?

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With the weather becoming autumn, we can enjoy red wines!

Today, I opened "Bourgogne Passetoutgrain 2005 by Emmanuel ROUGET,"
the wine made by great producer in the world.
It was produced in 2005, which means it took only 6 yeas;
so the wine was a little bit sourer than it would potentially be.
(at least, I think.)
But it gave me some kind of impression that it would be a great wine in the future!

FYI, the word "Passetoutgrain" means "the wine from all the grapes in Bourgogne,"
and you would find it must be made of Gamay at least over one thirds of its contexts.
In that way, this wine resembles that of "Boujalais neaveau."

六甲・別ルート・トレック (Another route trekking at Rokko area)

2011-10-01 20:24:38 | Trekking
今週末も関西は快晴♪の予報。

今日はうわさの「岩梯子」でも行って、ロックガーデンを下りてこようかと
思ってたんですが、行ってみたらどうも会社の同僚がいるようだったので、
連絡したら今日も有馬まで抜ける、とのこと。途中で合流することになりました。

僕は阪急・芦屋川駅から鷹尾山~荒地山のルートから六甲山頂へ。
途中、タイトル写真のような岩梯子に遭遇~♪
おぉ~、大人のアスレチックやぁ~♪(彦麻呂風)
その後、石の間の通り抜けを経て、出てきた岩場からは風吹岩がよく見える~♪
こちらのコースのほうが面白い!と思った今日のトレックでした。
(ただし、登りのみ。下りは難しそうで、中~上級者向けですね。)


その後、必死?で六甲山頂付近で追いついて、一緒に有馬へ。
有馬温泉では、鴨入りの「有馬ラーメン」を堪能♪
麺類はトレッキング後には有難いですね。^^


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Today, visited Rokko area again but trekked up to Mt. Arachi this time,
another route to Mt.Rokko and Arima hot-spa (onsen).

As I found my colleague's car at car parking, called him and found he was at Amagatoge,
so promised him to catch up and finally made it around the top of Mt. Rokko.

Anyway, today's highlight was "Iwabashigo" ("rock radder" in English as shown at the top pic)!
This was really interesting, exciting me as if I was playing at athletic field when childhood.
But it would be so difficult when going down from the top that only experienced trekker could do that, I think.

To finish today's trek, we enjoyed "Arima-ramen" (the noodle in Arima style)!
This kind of noodle dish is good for the health of trekked guys.