前回薄味醤油だしで煮られた ピザが出てきましたが
さしずめ闇鍋でなければ絶対味わえない物と思います。
(決してまずくはありません....ただ もう一度と言われると....)
食べられるものなら 何でもというルールですが
大失敗もありました。
次のは 2005年に開催した「闇鍋内容物」です。
南部せんべい・たこ焼き・キムチ・餃子・さきイカ・
グミ(お菓子の)・メロンパン・丸ごと越前ガニ その他
この中の何が大失敗の原因かお判りでしょうか....
グミとメロンパンです。
大体醤油味との組み合わせ自体 ぶっ飛んだ物ですが
添加物としての「人工香料」が最悪の味にしてしまいました。
溶け出したグミとメロンパンからの香料が
鍋全部を支配して まったく食べられませんでした。
(丸ごと越前ガニも.....)
もったいない派相方もさすがに諦めて すべて捨ててしまいました...
人工香料恐るべし です。
もしこれから闇鍋をやってみようとお考えの方は
この点を留意されるといいと思います。
Regarding ingredients for Yami-Nabe, anything edible is O.K.
But we made a terrible blunder in 2005.
Actually, Gummi candies and Melon-bread (kind of pastry) were included in various ingredients.
Firstly, sweets and soy sauce-based soup themselves make an outrageous combination (that of pizza and the soup was not so bad though).
And besides,artificial flavors out of Gummi and Melon bread overwhelmed the other tastes and spoiled all the contents including a big whole Echizen-crab…Alas!
Even my partner, notorious as Mottainai-oriented person, had to give up after all.
If you try a Yami-Nabe, be careful about flavor additives
「真昼の闇鍋」Noonday Yami-Nabe
2006年5月のバーベキュウに作った闇鍋です。
This is the one we made at barbeque party in May 2006.
詳しい記録が残っていないのですが
(種類が多くて書ききれなかった)
画像から見ると 丸ごと鳥一羽・玉子モツ・ミニトマト・
納豆 その他
この時は大変美味しくできて! 最後にインスタントラーメンを
入れて 総勢15人程で全部たいらげたように記憶しています。
と言う訳で 我が家の「奇祭」闇鍋のお話でした。
Whole chicken, giblets, petty tomatoes, natto and so on in it.
At that time, it was very good.
Adding noodles to it, we, about 15 members, ate up all in the pot.
さしずめ闇鍋でなければ絶対味わえない物と思います。
(決してまずくはありません....ただ もう一度と言われると....)
食べられるものなら 何でもというルールですが
大失敗もありました。
次のは 2005年に開催した「闇鍋内容物」です。
南部せんべい・たこ焼き・キムチ・餃子・さきイカ・
グミ(お菓子の)・メロンパン・丸ごと越前ガニ その他
この中の何が大失敗の原因かお判りでしょうか....
グミとメロンパンです。
大体醤油味との組み合わせ自体 ぶっ飛んだ物ですが
添加物としての「人工香料」が最悪の味にしてしまいました。
溶け出したグミとメロンパンからの香料が
鍋全部を支配して まったく食べられませんでした。
(丸ごと越前ガニも.....)
もったいない派相方もさすがに諦めて すべて捨ててしまいました...
人工香料恐るべし です。
もしこれから闇鍋をやってみようとお考えの方は
この点を留意されるといいと思います。
Regarding ingredients for Yami-Nabe, anything edible is O.K.
But we made a terrible blunder in 2005.
Actually, Gummi candies and Melon-bread (kind of pastry) were included in various ingredients.
Firstly, sweets and soy sauce-based soup themselves make an outrageous combination (that of pizza and the soup was not so bad though).
And besides,artificial flavors out of Gummi and Melon bread overwhelmed the other tastes and spoiled all the contents including a big whole Echizen-crab…Alas!
Even my partner, notorious as Mottainai-oriented person, had to give up after all.
If you try a Yami-Nabe, be careful about flavor additives
「真昼の闇鍋」Noonday Yami-Nabe
2006年5月のバーベキュウに作った闇鍋です。
This is the one we made at barbeque party in May 2006.
詳しい記録が残っていないのですが
(種類が多くて書ききれなかった)
画像から見ると 丸ごと鳥一羽・玉子モツ・ミニトマト・
納豆 その他
この時は大変美味しくできて! 最後にインスタントラーメンを
入れて 総勢15人程で全部たいらげたように記憶しています。
と言う訳で 我が家の「奇祭」闇鍋のお話でした。
Whole chicken, giblets, petty tomatoes, natto and so on in it.
At that time, it was very good.
Adding noodles to it, we, about 15 members, ate up all in the pot.
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