こんにちは(^-^)
インターンの長田です
本日でインターン最後の日となってしまいましたお世話になった方に直接お礼を言いたいのですが、お会いすることが難しいのでブログを通してお礼を言いたいと思います★
4月17日~7月17日まで、ここ熊本市国際交流会館でインターンをして
たくさんの方とお話しすることが出来ましたお陰様で充実した楽しい時間を過ごすことが出来ましたまた、どこかでお会いしたいです
改めて本当にありがとうございました
こんにちは(^-^)
インターンの長田です
本日でインターン最後の日となってしまいましたお世話になった方に直接お礼を言いたいのですが、お会いすることが難しいのでブログを通してお礼を言いたいと思います★
4月17日~7月17日まで、ここ熊本市国際交流会館でインターンをして
たくさんの方とお話しすることが出来ましたお陰様で充実した楽しい時間を過ごすことが出来ましたまた、どこかでお会いしたいです
改めて本当にありがとうございました
Finally, so happy to see the sun but please be careful under this strong and burning sun.
Good Morning and this is Hasan again volunteer at International Center.
When I came here 3.5 months ago I was asked to teach students in Turkish Cooking Class on July 5 at NanbuKominkan.
We couldnt publish this blog on July 6 and last week was heavy rain was the main blog of my title.
That day I tried to cook 3 famous Turkish dishes; Menemen, Zucchini and Carrots mix with yogurt and garlic appetizer and Green Pepper Dolma.
I was quite nervous and excited before as I`ve never cooked in front 20 people but I went there and as I started teaching lovely people in there they made me very comfortable and ease.
The class had mostly house wifes as there were 2 male students which I was very suprised to see.
Turkish Cuisine number 3 in the world after France and Chinese Cuisine and has very long history.
Students were very interested in Cuissine and were asking me many questions about these 3 dishes and about the Cuisine.
I was privilege and humble to be there and introduce to these 3 dishes to students who didnt know so much about Turkish Cuisine.
According to students these dishes were very delicous and I hope I taught these people about Turkish Cuisine and how delicious these dishes can be If you are actually in Turkey.
I also encourage people who read this blog to check Turkish Cuisine in the web and see those lovely colorful food pictures and read about Cuisine`s history to see why this Cuisine has so much attention around the world.
I was asked to cook again in November at different Community Center and I guess I will glady accept this offer and teach as many students as possible about Turkish Cuisine and make them excited about our foods.
Thank you very much.
よく晴れて嬉しいですでも、日差しには気を付けて下さい
おはようございます サポートボランティアのハサンです(^^)
サポートボランティアになった当初、会館の職員の方から「南部公民館で7月5日にトルコ料理
を作ってくれないか」と聞かれました
トルコ料理教室が終わったら、すぐにでもブログを書きたかったのですが中々書くことができませんでしたそこで、今回書かせていただきます
その日は3種類のトルコ料理を作りました(メネメン、ズッキーニに人参それからヨーグルト、にんにくを混ぜ合わせたもの、ピーマンドルマ)
最初は緊張でいっぱいでしたが、参加者の方々はとても親切ですぐに緊張がとけ楽しい時間を過ごすことが出来ました
参加者の方は、主婦の方が多かったのですが、2名男性の学生の方がいらしゃって驚きました
トルコ料理は世界三大料理の一つ(中華料理、フランス料理、トルコ料理)で長い歴史があります(^-^)
参加者の方は、トルコ料理に興味を持たれて今回作った3つの料理のことや他の料理について私に質問してくださいました
トルコ料理を食べたことがない参加者の方もとても美味しいと喜んでくださいました
このブログを読んでトルコ料理に興味を持って色々調べて下さったら嬉しいです
それから、今年の11月またトルコ料理を作ることになりました
たくさんの参加者に来て頂けると私も嬉しいです★
詳細は後ほどお知らせします
ありがとうございました
サポートボランティア ハサン インターン 長田
ハサンさんは、料理を作る前は大変緊張なさっていましたが、終わったあとはとても楽しかったと自慢げに写真をみせて下さいました(笑)
私は食べることが、できなかったのですが、見た目も凄くきれいでどんな味がするのか
食べてみたいと思いました