今週は観たい映画も無いので、趣味でしかない?料理を頑張ってみました!
料理本を見ながら、今日はパスタwith牛肉のラグーソースに挑戦。
選んだ理由は・・・ワインに合いそうだから(笑)。
作り方は、サーロインステーキの肉を1cm角に切ったものを
包丁でたたいた上で、オリーブ、きのこ、玉ねぎ、ホールトマト、白ワイン
などで20分煮込んで、茹で上がったパスタに載せるというもの。
ローリエやイタリアンパセリ、赤とうがらしも使いました。
出来上がりは・・・美味ぁーーーーーい!
パスタというには贅沢。もはや肉料理ですね。^^
-----------
As I don't have any films to watch this weekend,
I tried to cook a new recipe, a spaghetti with sagu sauce.
Why do I choose this one? ; 'cause it looks good with red wines.^^
The recipe is:
- cut sirloin beef stake into 1cm-sized cube and chop them
- grill and boil gently them with white wine, mushrooms, onions,
olives, whole tomatos, parsley, bay leaf and so on for about 20 minutes
- put the boiled one on spaghetti
This one was really goooood.
I'd like to say it is the beef dish rather than a pasta.
料理本を見ながら、今日はパスタwith牛肉のラグーソースに挑戦。
選んだ理由は・・・ワインに合いそうだから(笑)。
作り方は、サーロインステーキの肉を1cm角に切ったものを
包丁でたたいた上で、オリーブ、きのこ、玉ねぎ、ホールトマト、白ワイン
などで20分煮込んで、茹で上がったパスタに載せるというもの。
ローリエやイタリアンパセリ、赤とうがらしも使いました。
出来上がりは・・・美味ぁーーーーーい!
パスタというには贅沢。もはや肉料理ですね。^^
-----------
As I don't have any films to watch this weekend,
I tried to cook a new recipe, a spaghetti with sagu sauce.
Why do I choose this one? ; 'cause it looks good with red wines.^^
The recipe is:
- cut sirloin beef stake into 1cm-sized cube and chop them
- grill and boil gently them with white wine, mushrooms, onions,
olives, whole tomatos, parsley, bay leaf and so on for about 20 minutes
- put the boiled one on spaghetti
This one was really goooood.
I'd like to say it is the beef dish rather than a pasta.