最近はパリに行くたびに美味しいお店を開拓中で、
今日も日本のフレンチ料理店のシェフに薦められ、
また、『地球の歩き方』にも載っている、
かの有名な(らしい)アラン・デュカス氏プロデュースの
オー・リヨネに行ってみました。
要は、ミシュラン星付きは高くて予約必須だけど、ここなら?という具合。
まぁ、大阪で言えば、ポンテ・ベッキオはいけないけど、
メンサ・ポンテ・ベッキオなら・・・という感じでしょうか。^^;
実際は予約が望ましいと思いますが、1人だったこともあり、
すんなりと入店♪で、しっかりと堪能してきました♪
・ちょいと塩辛かったけど美味しいサラダ
・ハンバーグみたいな煮込み料理
・イチゴとアイスのデザート
などを楽しみましたが、
なんと言ってもオススメワインの出来がなんとも素晴らしい!
2005年ヴィンテージなのに苦味も味わいもちょうど良く、
絶対裏でデキャンタージュなどをしているということが分かります。
味付けにも感じられた、そういう心配りがとても気に入ったお店でした♪
ちなみに
メニュー:30ユーロ
赤ワイングラス1杯:8ユーロ
エビアン(小):3ユーロ
計:41ユーロ
ご馳走様でした~♪
--------------------------------------
One of the interests when I'm in Paris is to find good restaurants.
As I was recommended by French chef in Osaka to go this restaurant
and this is also listed on famous Japanese travel guide book,
I tried "Aux Lyonnais" tonight.
This is produced by Alain Ducasse who is world-famous owner of Michelin 3 star restaurants.
Restaurants with stars are expensive and require some dress code,
but this restaurant is easy for us to go and would be good in taste.
For example, ristaurante Ponte Vecchio in Osaka is expensive,
but mensa ponte vecchio would be affordable...
You should reserve in advance, but I could manage to get in
maybe because I went there at earlier time and alone.
I enjoyed:
- a little bit salty but good salada
- grilled stew-like beef hamburgue
- desert of strarberry with ice-cream
I'd like to emphasize most is their house wine was really good.
It was 2005 vintage but not bitter but tasty...
It must have been dealt with decanta to make it better to drink now.
This kind of consideration was felt in everywhere in restaurant;
that's why I liked it very much.
The menu I had were:
- Today' menu (entry/main/desert): 30 euros
- A glass of red wine: 8 euros
- A bottle of evian (small): 3 euros
Total: 41 euros.
Merci beaucoup.
今日も日本のフレンチ料理店のシェフに薦められ、
また、『地球の歩き方』にも載っている、
かの有名な(らしい)アラン・デュカス氏プロデュースの
オー・リヨネに行ってみました。
要は、ミシュラン星付きは高くて予約必須だけど、ここなら?という具合。
まぁ、大阪で言えば、ポンテ・ベッキオはいけないけど、
メンサ・ポンテ・ベッキオなら・・・という感じでしょうか。^^;
実際は予約が望ましいと思いますが、1人だったこともあり、
すんなりと入店♪で、しっかりと堪能してきました♪
・ちょいと塩辛かったけど美味しいサラダ
・ハンバーグみたいな煮込み料理
・イチゴとアイスのデザート
などを楽しみましたが、
なんと言ってもオススメワインの出来がなんとも素晴らしい!
2005年ヴィンテージなのに苦味も味わいもちょうど良く、
絶対裏でデキャンタージュなどをしているということが分かります。
味付けにも感じられた、そういう心配りがとても気に入ったお店でした♪
ちなみに
メニュー:30ユーロ
赤ワイングラス1杯:8ユーロ
エビアン(小):3ユーロ
計:41ユーロ
ご馳走様でした~♪
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One of the interests when I'm in Paris is to find good restaurants.
As I was recommended by French chef in Osaka to go this restaurant
and this is also listed on famous Japanese travel guide book,
I tried "Aux Lyonnais" tonight.
This is produced by Alain Ducasse who is world-famous owner of Michelin 3 star restaurants.
Restaurants with stars are expensive and require some dress code,
but this restaurant is easy for us to go and would be good in taste.
For example, ristaurante Ponte Vecchio in Osaka is expensive,
but mensa ponte vecchio would be affordable...
You should reserve in advance, but I could manage to get in
maybe because I went there at earlier time and alone.
I enjoyed:
- a little bit salty but good salada
- grilled stew-like beef hamburgue
- desert of strarberry with ice-cream
I'd like to emphasize most is their house wine was really good.
It was 2005 vintage but not bitter but tasty...
It must have been dealt with decanta to make it better to drink now.
This kind of consideration was felt in everywhere in restaurant;
that's why I liked it very much.
The menu I had were:
- Today' menu (entry/main/desert): 30 euros
- A glass of red wine: 8 euros
- A bottle of evian (small): 3 euros
Total: 41 euros.
Merci beaucoup.