理系のじじいリケジイのブログ

リケジイがアッチコッチ行ったことや蝶や料理の話です。

沢庵漬に挑戦

2022-11-27 16:50:01 | 日記







先日ご近所様からいただいた大根を沢庵漬にしました。その工程をさかのぼります。
①仕込み終わって重石を乗せました。
②ぬか漬けにしました。
③天日で二週間干しました。
④二週間前にいただいたばかりの大根です。
1ヶ月後が楽しみです。美味しく出来上がるといいなぁ。

前幾天把附近的蘿蔔醃成了澤庵。 追溯那個工序。
①進貨結束後放上了重石。
②醃了糠。
③在天日曬了兩周。
④這是兩周前剛收到的蘿蔔。
我很期待一個月後。 做得好吃就好了啊。

I made the Japanese radish which a neighboring person gave to me a pickled radish the other day. I sail up the process.
①I finished teaching you it and rode a weight.
②I had Nukazuke.
③I dried it by the sun for two weeks.
④It is the Japanese radish which I just had two weeks ago.
I look forward to one month later. It should be completed deliciously.