理系のじじいリケジイのブログ

リケジイがアッチコッチ行ったことや蝶や料理の話です。

今日の朝ごはん

2021-01-02 09:30:07 | 日記

今日の朝ごはんです。内蔵を取り除いた煮干しを一晩水に浸して弱火でじっくり加熱して出汁をとりました。里芋と油揚と葱と切り餅を入れた自家製赤味噌雑煮です。漬物もこれまた自家製でぬか漬け大根と味噌漬け牛蒡と鰆干物です。あとは小松菜茸油揚炒めとハムと茹でブロッコリーと牛乳です。

今天早晨的早餐。 將去除了內置的煮干浸泡在水中過夜,在低熱下慢慢加熱,取湯。 這是一個自製的紅味精雜煮與里薯,油炸,鮭魚和切碎的米餅、鰆干物。 泡菜也是自製的,腌蘿蔔和味精腌牛蒡。 剩下的是炒小松菜籽油,炒火腿,煮花椰菜和牛奶。

Today's breakfast. The dried small sardine from which having within has been taken was soaked in a night water, it was heated carefully by low flame and the soup stock was passed. Taro potato, thin fried tofu and the homemade red miso soup containing rice cakes in which leek and chopped rice-cake were put. Pickles, this, also, it's homemade and is Spanish mackerel dried fish and Japanese radish of vegetables pickled in rice-bran paste and burdock of miso pickles. The backs are Japanese mustard spinach mushroom thin fried tofu fry, ham, boiling broccoli and milk.





最新の画像もっと見る

コメントを投稿