理系のじじいリケジイのブログ

リケジイがアッチコッチ行ったことや蝶や料理の話です。

自家製食材朝食

2022-05-07 10:07:03 | 日記



朴の木の花が咲いたからお祝いに朴葉味噌を焼きました。信州味噌と砂糖、味醂、酒、米酢、生姜、椎茸などを朴木の葉っぱに乗せてグリルで焼きました。他にも鱈の干物と卵も焼きました。味噌汁の具はワカメとナメコと三つ葉と刻みネギなどです。蕨のおひたしや納豆、牛乳、蜜柑もあります。自家製または庭からの採集食材いっぱいの縄文人朝食です。

朴樹開了花,為了祝賀燒了朴葉醬。 信州味增、砂糖、甜料酒、酒、米醋、生薑、香菇等放在木質樹葉上用烤架烤。 還烤了鱈魚幹和雞蛋。 味噌湯的配菜有裙帶菜、笋、三葉和葱絲等。 還有蕨菜凉拌菜、納豆、牛奶和橘子。 這是一款充滿自家制或庭院採集食材的繩文人早餐。

Because a flower of Magnolia hypoleuca bloomed, bokuha fermented soybean paste was baked in a celebration. Soybean paste from Shinshu province, sugar, sweet rice cooking wine, liquor and rice vinegar put ginger and shiitake mushroom on Hotsuki's leaf and baked it by a grill. Besides cod dried fish and egg were also baked. A topping of miso soup is seaweed, nameko mushroom, trefoil and chopped leek. I also have bracken boiled greens, fermented soybeans, milk and a tangerine orange. It's homemade or is the collection fullness Jomon person breakfast of ingredients from a garden.







最新の画像もっと見る

コメントを投稿