理系のじじいリケジイのブログ

リケジイがアッチコッチ行ったことや蝶や料理の話です。

栗おこわ

2022-10-02 10:19:21 | 日記

栗おこわです。①栗の皮を剥くのに約1時間。②もち米は水に浸して3時間。③小豆は圧力鍋で少しやわらかく煮てこの煮汁と共に上記①②③をフライパンで約2分煮ます。最後は圧力鍋で3分蒸します。おこわという名前にふさわしい少し固めで美味しい栗蒸しおこわは結構手間ががかかります。

栗子餅。 ①剝栗子皮約1小時。 ②糯米浸泡在水中3小時。 ③紅豆用壓力鍋稍微煮軟一點,和這個湯汁一起用平底鍋煮上述①②③約2分鐘。 最後用壓力鍋蒸3分鐘。 適合糯米小豆飯這個名字的稍微硬一點好吃的栗子蒸糯米小豆飯很費事。

This is Kuri-okowa. ①It is about one hour in barking the chestnut. ②Dip the sticky rice into the water; and three hours. ③I boil the adzuki bean with a pressure cooker slightly softly. I boil ①②③ mentioned above with a frying pan with this broth for about two minutes. Finally, it is sultry with a pressure cooker for three minutes. It is the chestnut steamed steamed rice which is delicious by some hardening appropriate for the name called the steamed rice.





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