理系のじじいリケジイのブログ

リケジイがアッチコッチ行ったことや蝶や料理の話です。

十割蕎麦

2021-10-15 13:44:03 | 日記







そば粉100%の十割そばです。水を適量加えてよく捏ねて丸めます。これを棒で延ばして細く切ります。大量の湯で茹でればできあがりです。
やっぱり新そばは香り高く美味しいです。今日のお昼はこれを食べて秋を満喫しています。

蕎麥粉100%的十成蕎麥面。適量加水揉搓揉成團。用棍子把這個拉長切成細條。如果用大量的開水煮就完成了。
果然新蕎麥面很香很好吃。今天中午吃了這個,享受秋天。

One hundred percent soba of buckwheat flour 100%. A proper amount adds, often kneads and rounds water. This is thinned with a stick and it's cut thinly. When boiling for a great deal of hot water, it's finish. Soba noodle made from newly harvested buckwheat tastes good aromatically as expected. Today's lunch is eating this and is enjoying autumn fully.





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