理系のじじいリケジイのブログ

リケジイがアッチコッチ行ったことや蝶や料理の話です。

今日の弁当

2020-10-27 08:51:30 | 日記


今日の弁当はウインナソーセージと小松菜茸油揚げ炒め物と卵焼きです。蓮根、いんげん豆、人参、茸の煮物もあります。

今天的便當是溫納香腸、小松菜炒油炒菜和煎蛋。 有蓮根,胡蘿蔔豆,胡蘿蔔和蘑菇燉菜。

Today's box lunches are a wiener, a Japanese mustard spinach mushroom thin fried tofu stir-fry and an omelet. There are also cooked vegetables of lotus root, kidney beans, carrot and mushroom.



今日の弁当

2020-10-26 08:18:50 | 日記

今日の弁当は鶏肉から揚げ丼と野菜煮物です。
昨年育てたオカノリの種がこぼれて庭に自生していたのでこれを煮物にしました。

今天的便當是雞肉、油炸飯和蔬菜燉菜。
我煮了它,因為去年種植的大白菜的種子已經溢出來,並生長在花園裡。

Today's box lunches are a chicken food fried without coat bowl and cooked vegetables of vegetables. The kind of OKANORI brought up last year was spilling and was growing naturally in a garden, so this was made cooked vegetables.




雨上がりの庭

2020-10-23 14:07:11 | 日記







雨上がりの庭です。
石灯籠にはキンモクセイの花が散り積もり、ゆく秋が忍ばれます。

這是一個雨後花園。
石燈籠上散落著金木犀花,秋天正在悄悄地消散。

A garden in after the rain. A flower of an osmanthus scatters in a stone lantern, and the autumn which passes estimates, and is born.




いつもの散歩道

2020-10-20 15:55:26 | 日記








いつもの散歩道は秋の景色が満載です。トウカエデの紅葉は青空に映えています。森のアケビが熟れて食べ頃です。アサギマダラ蝶はセイタカアワダチソウの蜜に誘われて飛んできました。最盛期を過ぎたヒメウラジャノメ蝶はひなたぼっこです。
秋ですねぇ…

通常的步行道上都充滿了秋天的景色。 楓樹的紅葉映照在藍天上。 森林中的阿凱比已經成熟了,該吃飯了。 阿薩吉馬達拉蝴蝶在西塔卡·阿瓦達奇蘇的蜂蜜的邀請下飛來飛去。 已經過去了鼎盛時期的海鷗蝴蝶是希納塔博科。
秋天...

The scenery of the autumn is filling in an usual alameda. The autumnal tints of the calamus maple shine by the blue sky. An akebi from forest ripens and is ready to eat. A chive cod butterfly was being invited to honey of a tall goldenrod and was flying. The HIMEURAJANOME butterfly which has passed the golden age is basking. It's autumn....



今日の弁当

2020-10-16 08:33:17 | 日記

今日の弁当は鶏肉野菜蒸しご飯です。もち米と鶏肉、牛蒡、人参、蓮根、大角豆、椎茸、エリンギを圧力鍋で2分半加圧加熱しました。台湾では肉粽と呼ばれています。
卵焼きとツルムラサキ胡麻和えと切り干し大根煮もあります。

今天的便當是雞肉蔬菜蒸飯。 在壓力鍋中加壓2分半小時,將莫奇米和雞肉、牛蒡、胡蘿蔔、蓮花、大角豆、香菇和埃林吉加熱。 在臺灣,它被稱為肉雞。
有煎蛋和杜魯姆拉薩基芝麻和切乾蘿蔔煮。

Today's box lunch is chicken steamed rice of vegetables. Pressurization heated glutinous rice, chicken, burdock, carrot, lotus root, cowpea, shiitake mushroom and eringi mushroom for 2 minutes and a half by an autoclave. It's called a meat chimaki in Taiwan. There are also an omelet, crane purple vegetables with sesame paste dressing and dried chipped radish boiling.