今日の弁当はワラビが採れたから山菜おこわです。卵焼き、ホウレン草胡麻和えもあります。
ワラビの芥出しは本来なら灰汁ですが、食用重曹を使いました。水溶液に一昼夜漬けておいたらこんなにきれいな緑色になりました。
今天的午餐是山菜,因為瓦拉比被取了。 還有煎蛋捲和菠菜芝麻。
瓦拉比的蒸煮最初是灰汁,但我使用可食用的小蘇打。 當我浸泡在水溶液中過夜時,它變得如此美麗。
Because bracken was gathered, today's box lunch is steamed rice of wild vegetable. I also have an omelet and spinach vegetables with sesame paste dressing. If the rubbish stock of the bracken was original, it was lye, but edible baking soda was used. In an aqueous solution, one, if it was pickled day and night, it was so beautiful green.
#今日の弁当
#山菜おこわ
#ワラビあく抜き