今朝は三種類のお寿司を作りました。まず朝食には朴ノ木の葉っぱに乗せたちらし寿司です。次に油揚げを甘辛くじっくり煮込んだいなり寿司です。それと季節の野菜をたくさん巻き込んだ海苔巻きです。昨日名古屋地方は梅雨が明けました。やっと鬱陶しい雨季から解放されたお祝いです。
今天早上做了三種壽司。首先早飯是放在木質樹葉上的散壽司。接下來是將油豆腐煮得又甜又辣的煮壽司。還有,卷了很多當季蔬菜的海苔卷。
昨天名古屋地區出梅了。終於從陰鬱的雨季中解放出來的祝賀。
Three kinds of sushi was made this morning. First it's the sushi rice with a variety of vegetables put on a leaf in Hounoki for breakfast. Next the fried bean curd stuffed with sushi rice which boiled thin fried tofu bittersweetly carefully. And the norimaki in which many seasonal vegetables were involved. The rainy season was over in Nagoya area yesterday. The celebration freed from the gloomy rainy season finally.
※コメント投稿者のブログIDはブログ作成者のみに通知されます