秋深くなり、赤ワインが美味しい季節になってきました!
最近は買い足していないこともあり、ストック消費の毎日。
今日はブルゴーニュの有名ドメーヌである、エマニュエル・ルジェの
パストゥグランを抜栓~♪
ヴィンテージも2005年ということで、当たり年(だったはず?)。
まだ6年しか経ってないので少し酸味がありましたが、
デキャンテージュで少しはマシになったかな?
流石にポテンシャルを感じさせる味わいです~♪
ちなみに、パストゥグランとは、「ブルゴーニュのすべてのブドウから」
と言う意図がある模様。しかし、ガメイ種が1/3以上含むことが
義務付けられているようです。その点では、ボジョレーヌーボーに似てるかも?
-----------
With the weather becoming autumn, we can enjoy red wines!
Today, I opened "Bourgogne Passetoutgrain 2005 by Emmanuel ROUGET,"
the wine made by great producer in the world.
It was produced in 2005, which means it took only 6 yeas;
so the wine was a little bit sourer than it would potentially be.
(at least, I think.)
But it gave me some kind of impression that it would be a great wine in the future!
FYI, the word "Passetoutgrain" means "the wine from all the grapes in Bourgogne,"
and you would find it must be made of Gamay at least over one thirds of its contexts.
In that way, this wine resembles that of "Boujalais neaveau."
最近は買い足していないこともあり、ストック消費の毎日。
今日はブルゴーニュの有名ドメーヌである、エマニュエル・ルジェの
パストゥグランを抜栓~♪
ヴィンテージも2005年ということで、当たり年(だったはず?)。
まだ6年しか経ってないので少し酸味がありましたが、
デキャンテージュで少しはマシになったかな?
流石にポテンシャルを感じさせる味わいです~♪
ちなみに、パストゥグランとは、「ブルゴーニュのすべてのブドウから」
と言う意図がある模様。しかし、ガメイ種が1/3以上含むことが
義務付けられているようです。その点では、ボジョレーヌーボーに似てるかも?
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With the weather becoming autumn, we can enjoy red wines!
Today, I opened "Bourgogne Passetoutgrain 2005 by Emmanuel ROUGET,"
the wine made by great producer in the world.
It was produced in 2005, which means it took only 6 yeas;
so the wine was a little bit sourer than it would potentially be.
(at least, I think.)
But it gave me some kind of impression that it would be a great wine in the future!
FYI, the word "Passetoutgrain" means "the wine from all the grapes in Bourgogne,"
and you would find it must be made of Gamay at least over one thirds of its contexts.
In that way, this wine resembles that of "Boujalais neaveau."
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