サワークラウト、発酵食品とキャラウェイの魅力 #なきゃつくる料理
The attraction of sauerkraut, fermented foods and a love for caraway seeds
If you don't know yet, it's sooooo easy to make the "sauerkraut" at home. The taste is faaaar better that those sold at store shelves.
And you shouldn't miss to add caraway in it. That will make a huge difference, you'd love it.
As long as you keep this in fridge, it lasts more than a month. And the old one becomes nice and well fermented. Then make a stew with it, boiled soybeans, chicken, mushrooms and tomatos go so well. The old sauerkraut has a strong UMAMI, you don't need to add any soupstocks.
And also, if you are good at baking English scorns, put some caraway seeds in the dough. Everytime I explain this, I feel like baking it immediately!!
ドイツソーセージを飲食店で頼むと申し訳程度についてくるアレ。サワークラウト。
輸入食品店で結構いい値段で瓶詰めが売ってるが、あれはキャラウェイシードさえ入手していればキャベツ代だけでできるようなもの。しかも手作りのほうがフレッシュ!かつ美味い(あたりまえか)
キャベツは千切りにすると栄養価が高まるそうな。詳しいことはわすれましたが。
ちなみに冷蔵庫保存で1か月以上たつとどんどん黄色くなる。この古漬け、旨味がたくさん!
チキン、茹で大豆、きのこ、トマト、あたりと一緒に煮込むと最高のスープに!コンソメとかスープの素なんて不要だからね。
キャラウェイシードの説明。ライ麦パンにはいってる細長い粒々がそれ。さっぱりとした風味がある。サワークラウトはこれいれると段違いに美味くなる!
ちなみにスコーン手作り上手な方、キャラウェイ練りこむと、これまた美味!