EP3945859
The term“taste”, as used herein, refers to a sensation or perception caused by activation or inhibition of receptor cells in a subject's taste buds.
【0049】
用語「味覚」は、本明細書で使用する場合、被検者の味蕾における受容体細胞の活性化又は阻害によって引き起こされる感覚又は知覚を指す。
Taste buds are able to distinguish between different tastes through detecting interaction with different molecules or ions.
味蕾は、異なる分子又はイオンとの相互作用を検出することを介して、異なる味覚を区別することが可能である。
The tastes are considered to include sweet, sour, salt, bitter (the so-called“basic tastes”) as well as kokumi and umami.
味覚には、甘い、酸っぱい、塩味、苦い(いわゆる「基本味(basic taste)」)、並びにコク味及び旨味が含まれると考えられる。
EP3934446
Taste profiles for edible compositions include basic tastes such as sweet, salt, bitter, sour, umami and kokumi.
食用組成物の味プロファイルは、甘味、塩味、苦味、酸味、旨味、及びコク味といった基本的な味を含む。
Chemical compounds that elicit these tastes are often referred to as tastants.
これらの味を引き出す化合物は、味覚物質(tastant)と呼ばれることがある。
US2020178558
The chewing gum composition may optionally further comprise a flavor modulator or potentiator.
【0067】
チューインガム組成物は、任意選択的に風味調節剤又は増強剤を更に含んでもよい。
A sweet taste can come from flavor modulators or potentiators and/or from flavorants as well as from sweeteners.
甘味は、風味調節剤若しくは増強剤から、及び/又は風味剤から、並びに甘味料から生じ得る。
Flavor potentiators can consist of materials that intensify, supplement, modify or enhance the taste or aroma perception of an original material without introducing a characteristic taste or aroma perception of their own.
風味増強剤は、それら自体の特徴的な味又は芳香知覚を導入することなく、元の物質の味又は芳香知覚を増強、補充、調節、又は向上させる物質からなり得る。
Flavor modulators can impart a characteristic of their own that complements or negates a characteristic of another component.
風味調節剤は、別の成分の特徴を捕捉するか、又は打ち消す、それら自体の特徴を与え得る。
In an embodiment, flavor modulators or potentiators are designed to intensify, supplement, modify, or enhance the perception of flavor, sweetness, tartness, umami, kokumi, saltiness or a combination thereof can be included.
一実施形態では、風味、甘味、酸味、旨味、こく味、塩味、又はこれらの組み合わせの知覚を増強、補充、調節、又は向上させるように設計された風味調節剤又は増強剤を含むことができる。
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