海苔巻き2 김밥 rolled sushi - 韓国/釜山へ travelling to Pusan

2017年03月07日 | 日記
その日何故
か、海苔巻きに
辿りつけず


On that day
What's wrong
It was difficult to get Gimba

庶民派市場に行けばあるのかな〜っと思っていたら、そこでは細くて短い海苔巻きを一つのお店で見ただけでした。
後で聞いたら、友人のアパートの近くに海苔巻きショップがあったとか。
その日は結局、メガマートと言う巨大なスーパーの食堂街で何とかゲット出来たんですが、「海苔巻き」買うだけのためにすんごい歩いちった、と思いましたが、店員のアジョシ(おぢさん)の方の笑顔で、そうか、ここで買ってこの笑顔に会うための今迄の道筋だったのだ、と納得して満足。お稲荷さんタイプのものを食べたことが無かったので、海苔巻きを半分にして、お稲荷さん(味は日本のとクリソツでした)を入れて欲しいです、とジェスチャーで交渉しました。アジョシィ〜カムサンミダ! マシソッソヨ!
因みに奥にあるのは友人の彼女が唯一(?)料理するという、トッポッキ。辛いけどこちらもマシソッソヨ!


I thought that when I went to some markets for ordinary people, but I could get nothing.
After that, I was taught there were some Gimba shops near friend's flat.
On that day, finally, I'd got one at the Mega Mart. (Huge supermarket!) Only to get some Gimba, I was walking around everywhere. But the Mr. Shop assistant gave me his kind smile, that's why I came here, I understood. I tried to get not only Gimba, also Looks-like-Oinari-San. I negotiated with the Mr. He agreed with me. I was satisfied with them, yummy!
At the back side, there is a Tteokbokki that my friend, she cooked (it's the only she can cook?). It's also yummy!


因みに茶色ものが「トッポッキ」に入れる具。見た目「油揚げ」みたいですが、魚の練り物のようです。冷凍可。具の下に見える白いものがトッポッキです。こちらも冷凍可。

Brown things are one of materials for "Tteokbokki". They are made of fish. And under the browns, there are white ones that are "Tteokbokki". The both of them can be frozen.




*I'm not sure if my English grammars' are correct.
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