Sea toad Nabe
My husband named piyokichi really likes the dish called Sea toad Nabe
Then, the year before last we boght a Nabe pack for Sea toad, but piyokichi wasn't fully satisfied.
So last year we went to Ibaraki prifecture to eat the sea toad nabe,
where it is a speciality of them.
But my husband didn't say yes for the taste, again.
Well... It is the time, I do !
Fortunitely we could get the good sea toad at a supermarket,
As a good chef I am, I tried the dish readly.
But it was the first time I did, I saw to refer to a site for this あんこう鍋
Recipe
See the picture below if you like, please
The first picture is the sea toad.
You can eat everything, we don't have anything waste.
The ingredient on the plate in the first one is a liver of sea toad.
You can see...as if it is awful But this is very important for the dish.
The second one is vegetables, you can use anything you like.
I used these of this picture, which my father growed,
named the Japanese radish, carrot, komatsuna is like a spinach, leeks, Japanese cabbage, mizuna.
Flavoring...
Soup stock 5 cups, Miso 80g, soysauce 1/4 cup, sake 1/4 cup, mirin 2tbsp.
① Wash these vegetables and cut them.
② Boil a generous quantity of water, then cook the sea toad for 30min. and then cool it in the cold water immediately.
③ Beat the liver of sea toad with a back of a nife, then roast it in a pan.
④ When the liver roasted, put the flavourings in the pan.
⑤ Put the ingredients (the vegetables, sea toad, the flavorings) together in a Nabe, then cook.
⑥ When it boiled, serve it. Enjoy!
This time my husband was satisfied with this
You know...I made it
Sea toad includings a lot of collagen, so it makes your beautiful skin!
And I think it helps your antiaging.
ピヨ吉は、あんこう鍋が好き
一昨年は、近くのスーパーで買った「あんこう鍋セット」を食べたが、
不完全燃焼
昨年は、茨城県まで「あんこう鍋を食べるツアー」に出掛けたが、
これまた辛すぎて、納得がいかなかったようだ。
そこで、今回は名シェフの出番
なかなか鮮度のいいあんこうが手に入ったので、
早速我が家で挑戦することに
参考にしたのは、こちらのページ あんこう鍋
作り方
材料はあんこう
ちょっとグロい感じだけど、余すとこなく全部食べられます
そして野菜類
お好きな野菜を何でもどうぞ~!
我が家はヨシオ産の、白菜・小松菜・ネギ・大根・人参・水菜など
きのこ類があると、美味しさもかも。
味付けの調味料は
・出汁 5カップ
・味噌 80g(となっていたが、これだとかなりしっかりした味になるので、
調節したほうが良いかも)
・醤油 1/4カップ
・酒 1/4カップ
・みりん 大さじ2
① 野菜は洗って、食べやすい大きさにきる
② あんこうの身を、たっぷり目のお湯に30秒ほどくぐらせ、
すぐに冷水にとる
③ あんこうの肝(写真皿)を包丁で叩き、空炒りして、そこに調味料を足す。
④ なべに材料を入れ、煮る
⑤ 煮えたら召し上がれ~
う~ん
これはかなり美味しいぞ~
使ったあんこうが、けっこう新鮮で良質だったためか、
本場茨城の某ホテル(in 日立)で食べたものよりもかなり美味しい
これには味にうるさいピヨ吉も唸っていました
どうだ~! 参ったか~!
※ 出来上がりの写真、食べ終わって空になってから、撮っていない!と
気がつきました
My husband named piyokichi really likes the dish called Sea toad Nabe
Then, the year before last we boght a Nabe pack for Sea toad, but piyokichi wasn't fully satisfied.
So last year we went to Ibaraki prifecture to eat the sea toad nabe,
where it is a speciality of them.
But my husband didn't say yes for the taste, again.
Well... It is the time, I do !
Fortunitely we could get the good sea toad at a supermarket,
As a good chef I am, I tried the dish readly.
But it was the first time I did, I saw to refer to a site for this あんこう鍋
Recipe
See the picture below if you like, please
The first picture is the sea toad.
You can eat everything, we don't have anything waste.
The ingredient on the plate in the first one is a liver of sea toad.
You can see...as if it is awful But this is very important for the dish.
The second one is vegetables, you can use anything you like.
I used these of this picture, which my father growed,
named the Japanese radish, carrot, komatsuna is like a spinach, leeks, Japanese cabbage, mizuna.
Flavoring...
Soup stock 5 cups, Miso 80g, soysauce 1/4 cup, sake 1/4 cup, mirin 2tbsp.
① Wash these vegetables and cut them.
② Boil a generous quantity of water, then cook the sea toad for 30min. and then cool it in the cold water immediately.
③ Beat the liver of sea toad with a back of a nife, then roast it in a pan.
④ When the liver roasted, put the flavourings in the pan.
⑤ Put the ingredients (the vegetables, sea toad, the flavorings) together in a Nabe, then cook.
⑥ When it boiled, serve it. Enjoy!
This time my husband was satisfied with this
You know...I made it
Sea toad includings a lot of collagen, so it makes your beautiful skin!
And I think it helps your antiaging.
ピヨ吉は、あんこう鍋が好き
一昨年は、近くのスーパーで買った「あんこう鍋セット」を食べたが、
不完全燃焼
昨年は、茨城県まで「あんこう鍋を食べるツアー」に出掛けたが、
これまた辛すぎて、納得がいかなかったようだ。
そこで、今回は名シェフの出番
なかなか鮮度のいいあんこうが手に入ったので、
早速我が家で挑戦することに
参考にしたのは、こちらのページ あんこう鍋
作り方
材料はあんこう
ちょっとグロい感じだけど、余すとこなく全部食べられます
そして野菜類
お好きな野菜を何でもどうぞ~!
我が家はヨシオ産の、白菜・小松菜・ネギ・大根・人参・水菜など
きのこ類があると、美味しさもかも。
味付けの調味料は
・出汁 5カップ
・味噌 80g(となっていたが、これだとかなりしっかりした味になるので、
調節したほうが良いかも)
・醤油 1/4カップ
・酒 1/4カップ
・みりん 大さじ2
① 野菜は洗って、食べやすい大きさにきる
② あんこうの身を、たっぷり目のお湯に30秒ほどくぐらせ、
すぐに冷水にとる
③ あんこうの肝(写真皿)を包丁で叩き、空炒りして、そこに調味料を足す。
④ なべに材料を入れ、煮る
⑤ 煮えたら召し上がれ~
う~ん
これはかなり美味しいぞ~
使ったあんこうが、けっこう新鮮で良質だったためか、
本場茨城の某ホテル(in 日立)で食べたものよりもかなり美味しい
これには味にうるさいピヨ吉も唸っていました
どうだ~! 参ったか~!
※ 出来上がりの写真、食べ終わって空になってから、撮っていない!と
気がつきました