Nabe is a cooking pot or pan.
We use Donabe , which is a kind of nabe, when we make nabe dishes,
like in the picture above.
Nabe is a collective term for stew; we use a lot of ingredients in it.
Yosenabe is a one-pot dish.
It is cooked at the table with a table stove,
and served from the pot directly.
These kinds of dishes are popular in winter in Japan.
So nabe is a traditional dish for Japanese.
Now, I'll tell you how to cook it.
Ingredients
Oysters, filleted cod, crab, grilled tofu.
Chinese cabbage, carrot, shiiteke mushroom,
mizuna, komatsuna.
Soy sauce 1 : Mirin 1 : Sake 1 : Soup stock 8
recipe
① Wash these vegetables and cut them into an appropriate size.
( As in the pictures above. )
② Cut the seafood and the tofu into convenient slices.
③ Mix the soy sauce, mirin, sake and soup together in the nabe then boil.
④ Put the seafood, tofu and vegetables in the nabe, then cook.
If you can get Ponzu sauce, you can use it instead of the soy sauce, mirin, sake and soup stock.
⑤ Serve and enjoy!
Recently, some of us use an electric one instead of an earthenware nabe,
which is like the picture above.
こんなに、立派になられて~・・・。う~、感動!!
ほんと、えらいよ~。
『あきらめないのも、才能のうち』って、誰かが言っていたてど、本当、頑張ってほしいとおもいます~。
私なんて、何にも頑張っていないよな~(苦笑
だから、よけいに、友達で頑張っている人を見ると、心から嬉しくおもえるのです。応援してます。
なんか、変なコメントになってしまいましたね~(笑
10年前、イギリスに丸腰で乗り込んだ頃が懐かしいです。
全財産を持って大学の門をたたき、
イギリスで日本食を健康食として広めるんだと、
かなり鼻息も荒かったっけ
夢が現実に近づいて、大学生活にも慣れ始めた頃に
まさかの帰国…
日本に戻ってからも、夢を諦めるのに苦労したなぁ
でも今では、日本に居ながらにして紹介ができちゃう
文明ってすごい!
夢は叶わなかったけど、少しでも海外の友人たちに
日本食の良さを紹介していけたら、楽しいかな
そのためにも、英語は頑張って続けていこうと思います