MDRS Crew 149
Paul Bakken
Commander Report
02/12/15
----簡略です----
本日から火星での生活が平常に始まりました。
今朝Crewは、早起きをして、日常の業務を手早く行いました。
1.Crew149は、他のチームのプロジェクトの手伝いを継続しています。
Ann-Sofie Schreursさんは、Cyprien Verseuxさんのシアノバクテリアの土壌プロジェクトの世話。小さな大根が愛らしいです。
私たちは、Lucie PouletさんのGreenHab活動研究のためのデータを収集し続けています。
2.私たちは、通信を解決するために通信経路の数を調べました。私たちは、代替ルータを探しました。また、EVA149-3の際に代替通信チャネルとしてcell signalsの使用可能性を検討しました。
3.3Dプリンタは、工学装置に組み込まれ、レンチのテストプリントが開始されました。私たちは、レンチの最初の標的となるだろうロフト梯子上の緩いボルトに私たちの目を注いでいます。
4.Bakkenさん、 NicoletatosさんとGerardiさんは、建設グレードの鉱物資源の堆積物を得るために、1km以内にあるHABのSEの地域を調査するEVA(EVA149-2)を成功裏に実行しました。チームはまた、航空カメラのテストを実施しました。
5.EVA149-2ではまた、弾道打ち上げ航空カメラもテストした。結果は、ほとんどコミカルだが、多少有益だった。パッドでカメラ保護しますが、安定化システムは、まったく動作しません。打ち上げ後すぐに、カメラが落ちたのでビデオ映像は、使用可能ではありません。カメラチームは優れた飛行中の安定化を提供するために設計を変更するための選択肢を模索してます。
6.ホップの根茎のいくつかは、新しいつるを発芽しました!全体的に、ホップは、表土生育培養液に適応しているようです。実験用と対照群のどちらもとうもろこしは、まだ発芽していません。NicoletatosさんとGerardiさんは、研究用植物の名前の変更および再ラベル付けを完了しました。 (オリジナルのラベルが剥離し始めたので。)
7.Schreursさんと長沼さんは、将来の分析のためEVA149-1の間に収集された地衣類のサンプルを調製しました。彼らは、虹のすべての色を持っているように見える地衣類を集めました。Crewは、それらを「私たちの火星のチーアペット」と呼ぶ習慣になりました。
8.今日は、食品評価調査を開始しました。Bakkenさんが朝食と昼食に彼のcustom formulated Generic Lipo-enhanced Organic Paste (GLOP)のいくつかの種類を食べました。他のCrewは、このユニークな食物を試食して、評価フォームに記入しました。Version #1は、例外なく「ひどい」と断言されました。もっとも親切な評価は、「「人は、おそらくこれだけを食べて生きることができますが、もしそうしなくてはならなかったら、それは生きている価値がないだろう。」という意見でした。Version #2は、高い評価を受けました。なぜか同時に”薄味"と”チョコレート味”の両方でした。Version #3は、Version #2に少量のミントエキストを追加して、最も高い評価を受けました。Version #4は、Version #2にオレンジエキスを加えたもので、残念ながら横ばいでした。詳しい調査は継続しますが、それはチョコレートのようなものでとミントがおあつらえ向きかもしれません。
また、Crewが、私がレポートを書いている時に、私を夕食に呼んでいます。従って、私は終了します。チキンとビーフチャーハンは、神々しく見えます。
----原文です----
Life on Mars is starting to feel normal. Crew woke up early today and immediately set about our daily tasks.
1 – Crew 149 continues to support the projects of other crews. Ann-Sofie Schreurs cared for Cyprien Verseux’s cyanobacteria soil project. The little radishes are adorable. We continue to collect data for Lucie Poulet’s GreenHab activity study.
2 – We investigated a number of avenues to resolve comms. We searched the Hab unsuccessfully for a substitute router. We also investigated the possible use of cell signals as an alternate comm channel during EVA 149-3.
3 – The 3D printer was set up in the engineering lock and a test print of a wrench initiated. We have our eyes on a loose bolt on the loft ladder that may be the first target for the wrench.
4 – Crew members Bakken, Nicoletatos, and Gerardi executed a successful EVA (EVA 149-2) to survey the areas to the SE of the Hab, within 1 km, for deposits of construction grade mineral resources. The team also conducted a test of the aerial camera.
5 – The personnel of EVA 149-2 also tested the ballistic launch aerial camera. The results were mostly comical, but somewhat informative. The padding system works very well to protect the camera upon litho-breaking, but the stabilization system does not work at all. Immediately after launch, the camera tumbles so rapidly that the video footage is not useable. The camera teams will explore options for modifying the design to provide better in-flight stabilization.
6 – A number of the hops rhizomes have sprouted new bines! Overall, the hops seem to be adapting to the regolith growth medium well. No germination of sorghum in either the experimental or control group yet. Crew members Nicoletatos and Gerardi completed the renaming and re-labelling of the study plants. (The original labels started to peel off.)
7 – Crew members Schreurs and Naganuma prepared samples of lichens collected during EVA 149-1 for future analysis. They appear to have collected lichens every color of the rainbow. Crew has taken to referring to them as our Martian Chia Pets.
8 – We started the food evaluation study today. Cdr. Bakken ate a few variations of his custom formulated Generic Lipo-enhanced Organic Paste (GLOP) for breakfast and lunch. Other crew sampled of this unique fare and also filled out evaluation forms. Version #1 was universally pronounced “dreadful.” The kindest evaluation opined, “A person could probably live off of this, but it wouldn’t be worth living if they had to.” Version #2 received higher marks, being somehow both “bland” and chocolatey” at the same time. Version #3 added a bit of mint extract to Version #2, and received the highest ratings. Version #4 added orange extract the Version #2, and was disappointingly flat. Further investigation continues, but it look like chocolate and mint might be the ticket.
Once again, the crew is calling me to supper as I am writing my report, so I will close. The chicken and beef fried rice looks heavenly.
長沼さんの応援をよろしくお願いいたします。
応援サイトは、以下の通りです。
・日本火星協会 MDRSページ
・Crew149(facebook)
・MDRS天気予報(facebook)