English follows
田舎に帰った時、庭にキンカンがたわわになっており、もったいないので砂糖煮作ってみた。
のどにいいらしい。美味しくできた!作り方、下に書きました。
冬本番真っ只中です。キンカンのシロップを飲んで、風邪やインフルを蹴散らしましょう!
I have many kumquat in the garden in my hometown, I tried to cook boiled sugar kumquat. It's good for throat. I did well!
I noted a recpie bottom of this.
It is a mid winter now, take a boiled sugar kumquat and syrup, let's make a tough body against flu!
キンカンの砂糖煮(咳止め)
材料 キンカン1キロ キザラ600グラム
キンカンを水炊きして沸騰したらザルにあげる。
キンカンに砂糖を半分入れ、とろ火で煮つめながら残りの砂糖を加え、約1時間位焦がさないよう炊く。
キンカンの煮汁は、お湯で割り、飲む。
Boiled sugar kumquat (cough syrup)
Kumquat 1 kg. Brown sugar 600 g.
Boil kumquat, after boiling water, drain in a strainer.
Put a half of sugar, boil on low heat. Adding rest of sugar, boil not to overcooked about for one hour.
You can drink syrup adding hot water.