太陽と花と波と緑そして命

I love mother nature,and life

キンカンの砂糖煮 Boiled sugar kumquat (cough syrup)

2019-01-11 06:00:00 | グルメ

English follows

 

田舎に帰った時、庭にキンカンがたわわになっており、もったいないので砂糖煮作ってみた。

のどにいいらしい。美味しくできた!作り方、下に書きました。

冬本番真っ只中です。キンカンのシロップを飲んで、風邪やインフルを蹴散らしましょう!

I have many kumquat in the garden in my hometown, I tried to cook boiled sugar kumquat. It's good for throat. I did well!

I noted a recpie bottom of this.

It is a mid winter now, take a boiled sugar kumquat and syrup, let's make a tough body against flu!

 

 

キンカンの砂糖煮(咳止め)

材料 キンカン1キロ キザラ600グラム

キンカンを水炊きして沸騰したらザルにあげる。

キンカンに砂糖を半分入れ、とろ火で煮つめながら残りの砂糖を加え、約1時間位焦がさないよう炊く。

キンカンの煮汁は、お湯で割り、飲む。

Boiled sugar kumquat (cough syrup)

Kumquat 1 kg. Brown sugar 600 g.

Boil kumquat, after boiling water, drain in a strainer.

Put a half of sugar, boil on low heat. Adding rest of sugar, boil not to overcooked about for one hour.

You can drink syrup adding hot water.





 

Comment
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする