太陽と花と波と緑そして命

I love mother nature,and life

今日のお昼はタコ焼き Today's lunch is takoyaki

2020-10-31 06:00:00 | グルメ

English follows

今日のお昼はたこやき!

職場の近くにたこやきレストランが開店した。

おいしい~!

My today's lunch is Takoyaki!

A takoyaki restaurant opened near my office.

Yummy!

Comment
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする

スチール製のストロー A stenless steal strrow

2020-10-30 06:00:00 | グルメ

English follows

オレンジジュースを初めてスチール製のストローで飲んだ。

固くて、よい感触だ。

プラスチックごみが世界で大きな問題になっているので、これは自然にも良いと思う。

このような使い捨てでないストローを使うのは大賛成だ。

プラスチックのストローの感触もあまり好きじゃないし。

I drink orange juice by a stenress steal strrow.

It was hard, I like it.

It is a big problem of plastic gabage in the world, It is really good for nature.

I totaly agree to use such useful stroaw.

I don't like the tactics of plastic stroaw.

Comment
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする

ラテアート Latte art

2020-10-29 06:00:00 | グルメ

English follows

カフェラテを頼んだら、ハートの形があるような、ないような、、、。

きっとあるんだろう。

When I took a cafe latte, I didn't know it was a heart shap on it or not.

Maybe there was....

Comment
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする

夜の散歩 Walking in the night

2020-10-28 06:00:00 | 日記

English follows

夜、お散歩した。

夜に咲いている花を見つけた。

琉球あさがおかな?

I walked in the night.

I found the flowers bloomed in the night.

They seemed Ryukyu Asagao.

 

Comment
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする

Wisdom2.0 お茶エクスペリエンス Japanese tea experience

2020-10-27 06:00:00 | 活動

English follows

Wisdom2.0のアクティビティーでは、初日、伊藤園のお茶エクスペリエンスは見るだけ参加した。

二日目は、ちゃんと材料をそろえて準備して参加した。

バニラアイスクリームを買い、お茶の葉をフライパンで炒って、ほうじ茶を作っておいた。

おちゃっぱを炒ると、すっごく良い香りがする!!

The first day, I only watched Wisdom2.0 activity of Japanese tea experience.

The second day, I prepared some materials and I joined the activity.

For preparation I got a vanila icecream, and I roasted some tea leafs.

When I roasted tea leafs, it smelled very nice!!

Hojicha leafs well done.

 

 

お茶エクスペリエンスの最初は、水出しのお茶から。

本当は氷を入れるのだけど、氷作るのを忘れたので、氷なしで。

この水出しお茶を飲んで、まず感動した。お茶のうまみがすごい。

The first ocha experience is making ocha with cold water.

I forgot make ice, so without ice.

I moved after drinking water ocha.

It was very good!!

 

2番目のエクスペリエンスは、熱いお湯で。

まあ、普通のお茶の出し方だ。

うまみと同時に苦みや渋みも入ってくる。

The second experience is making with hot water.

This is a normal style.

The shibumi and nigami (bitter taste) are appeared inside.

 

3番目は急須に入っているおちゃっぱを食べてみる。

しょうゆかポン酢をかけて。(塩でもいい)

あれ?おいしい!!

The third experience is eating tealeafs with sojasauce or ponzu sauce. (Or sault is OK)

It was also good!!

 

 

 

そして、いよいよほうじ茶の出番だ。

自作のほうじ茶をバニラアイスにかけて食べてみる。

な、な、なんと!!これはおどろきの新しいおいしさ!!

Comment
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする